Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-10-25

Sjukvårdsregistrering


Idag fortsatte behandlingen av Manuel. Man är alltid lite orolig när man tagit hand om någon, ska han få mer ont eller hjälpte det? Tack och lov hade det blivit bättre och han kunde böja sig ner vilket han inte kunde igår. Förhoppningsvis blir det ännu bättre efter dagens omgång. Det känns så himla bra när man kan hjälpa någon att slippa smärta.

Som tack bjöds vi på lunch i São Pedro, med var ett holländskt par (det finns gott om holländare här) och Manuels make. Jag åt Bitoc, fläskkarré tror jag med stekt ägg på och pommes frites, Hasse åt Entrcosto med Migas, revbensspjäll med en röra av någon slags kål, brödbitar och bönor. Efterrätt blev det också men den vet vi inte vad den hette men ruskigt god var den.Under lunchen fick vi frågan om vi registrerat oss hos någon doktor än. Vi har ju försökt att registrera oss först i Tomar men blev hänvisade till São Pedro men där har vi inte lyckats något vidare. Det har säkert gått två månader sen vi var där första gången och trots påstötningar har ingenting hänt, så vi fick tipset att gå till den stora ”vårdcentralen i Tomar och säga att datorn var trasig i São Pedro. Vis av erfarenheten tog vi med alla papper vi kunde hitta och for in till Tomar, och det funkade. Nu är vi äntligen registrerade.


I väntans tider på "vårdcentralen" i Tomar

Vi fick också tips om ett bättre telefonabonnemang än det vi har. När vi skaffade abonnemanget vi har nu bad vi om det mest förmånliga men det visade sig att det var det inte alls, det får bli Hasses uppgift under morgondagen då jag är på hägnet.
Tänk om man känt alla dessa ”tipsare” innan flytten, allt hade blivit så mycket enklare, men och andra sidan lär man sig så mycket mer när det krånglar.


Den blommade i Sverige också men inte lika kraftigt

Så här ser Otto ut efter att ha kutat omkring och utforskat världen, full av små minikardborrar. Inte så lätta att ta bort, inte ens när han sover

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

5 kommentarer:

Marninger sa...

Vårdcentraler verkar inte vara så värst mycket roligare i Portugal än i Sverige. Helst skall man förmodligen vara frisk om man måste dit . . .

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Gissar att du har rätt, köerna är långa här med.
/Annelie

Maggan och Ingemar sa...

Det där med telefon/internet är ju alltid ett problem. Vi ska försöka få tag på ett kort med 5G som gäller en månad, med betalning i förväg. Förra gången vi var i Portugal var det dyrt att gå in på internet, man fick betala per påbörjad timme. Nu hoppas vi de ändrat på det. Det där med registreringar hit och dit kan inte vara lätt. Lördag kör vi nog in i Portugal. Kram på er.

Märit i Mariehem sa...

Oj, så mycket ni måste ansöka om och registrera er för! Glad att det inte är jag, för sådant där tycker jag är jobbigt!
Skönt att ni fått tag i några vänner som är insatta i landets system. Den hjälpen är förmodligen ovärderlig!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Maggan o Ingemar - Innan vi fick fast internet körde vi med Vodafone-dongel, man betalade ex för 10 timmar och det drogs bara för de minuterna man var uppkopplad.
Glöm nu inte att köra försiktigt!

Märit - Kan lova att vi tycker alla registreringar är jobbiga och i allra högsta grad förvirrande, man får olika besked överallt! O visst är nya vännerna ovärderliga, dom ska vi vara rädd om.

Ha det gott alla
/Annelie