Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-11-18

Anders sista dag


Sista dagen Anders är här och vi ville göra den lite extra trevlig så det blev en trip till Nazaré, en badort ca 7 mil härifrån. Nu när det inte är säsong är det ganska öde vilket vi trivs med, under högsäsongen är där moito moito turister och soldyrkare.

Utsikt över Nazaré

Vi åt lunch på en av de många strandrestauranger som finns. Innan maten kom in fick vi in lite aptitretare som definitivt inte retade min aptit. Bland annat låg där i en skål något som såg ut som några slags ben med klor och strumpor, dessa ”skalades” och innanmätet åts, enligt Anders och Hasse var det gott. Vi frågade vad det var och det var skaldjur som lever på klipporna.

"Aptitretaren" i detalj

På kvällen tog vi med Anders, vår nya bekantskap Mandy, grannens son Lois och hans fru till Casa das Ratas (Råtthuset!) i Tomar för att äta en god middag. Mycket gott och väldigt prisvärt, aptitretare i form av ost och oliver, huvudrätt, efterrätt, kaffe och till det dracks en hel del vin, allt detta för 79 € för 6 personer.

Middag i goda vänners lag

Kådtappning

Hel skog med kådtappning

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


5 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Jag tyckte nog inte heller det såg så aptitretande ut det du hade på tallriken. Ja man kan inte klaga på priserna här nere. Vet du vad de ska ha kådan till? Har hört att den skulle vara till något med korken, men det är bara hörsägen.
Kram på er.

Märit i Mariehem sa...

Men hjälp, hur skulle man kunna äta det där?
Ändå vet jag att det naturligtvis är bara vanor, som gör vad vi tycker är ätligt och läckert, men just den där vanan har jag ju inte... ;-)

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Maggan och Ingemar - Ingen aning vad kådan är till för, får ta och göra lite efterforskningar.

Märit - Det gick tydligen att äta men mitt psyke klarade det inte, inte heller griskinderna som Hasse åt. Mycke mysko mat finns det här, det är ju inte falukorv precis, vilket jag kan sakna ibland.

/Annelie

Gloria sa...

Aptitreraren är en havstulpan! Åh, Nazare är underbart på sommaren :)

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Åh tack Gloria! Nu kan vi sluta grunna på vad det var

/Annelie