Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-11-16

Efterlängtad dusch och bilregistrering


Efter dagens arbete i hägnet hoppades jag att det ordnat sig med duschen, den behövs verkligen när man varit där och kramat alla goa vovvar. Väl hemkommen hittade jag Hasse sittandes i duschen i bara kalsonger där han höll på att göra rent efter alla försök att rensa avloppet. Vilken lycka, avloppet är nu fixat efter diverse stök under dagen, mer om det nedan.

Jag hoppade så in under de underbara vattenstrålarna och skrubbade mig ren för att åter fara in till Tomar och Slöhögen. När jag satt i bilen på väg in till Tomar hördes konstiga hundskall, en titt i backspegeln visade på en Loffe som smitit ut och sprang efter bilen, det var bara att stanna och låta honom följa med.
Hör och häpna! CV2:an är numer registrerad i Portugal! Dock fattas två små registreringar fortfarande, dels en i ”länet” Santarém och de på kommunkontoret måste också veta att jag har bil för inte finns det något gemensamt register inte + att själva nummerplåten fattas som man får gå till ytterligare ett ställe och köpa.
Kvitto har jag också fått på att Slöhögen nu betalat böterna varav jag ”bara” behövde betala 75 €, han betalade resten av de 288 € eftersom han klantat sig vilket man faktiskt får lovorda att han stod för sitt misstag.

Dagens skörd av papper på bilen, 2 till kommer nästa vecka sen är registrering helt klar

Det har varit så många turer runt det här med registreringen så jag tänker skriva en roman i ”O livro de reclamaçóes”, (en reklamationsbok alla företag måste ha som nå´n myndighet sen kollar av och ser till att företaget rättar till felen) bara alla papper på båda fordonen är klara.

Avloppssugen skulle kommit kl 10.00 och när de ännu inte dykt upp vid två så blev det ett telefonsamtal, de höll på med en restaurang men skulle komma så snart som möjligt. Väl här ville de inte köra in på tomten, vilket är förståeligt då det blivit ganska vattensjukt efter allt regnande, de ville vända utan förrättat värv. Efter övertalning med hjälp av grannens son for de och hämtade fler slangar, de fick jobba en del innan tanken var tömd och ledningarna rensade, men nu funkar det.
Det kommunala avloppet ligger bara 2 meter utanför tomtgränsen och dit tänker vi koppla oss för att slippa fler framtida missöden.

Min mat! Det gäller att ta för sig.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Så skönt för er att det fixade sig med CV2:an. En eloge till "Slöhögen" men fattas bara annat när det var han som sinkat allt.
Ha det gott.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Kan tänka att han hade Klagoboken i bakhuvudet. Skönt att jag slapp bråka om den detaljen.
Kör nu försiktigt

/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Men, man får säga att det går framåt!
Både registreringen och så avloppet, så nära inpå! Dessutom en tjänsteman, som erkänner ett fel - och tar konsekvensen av det!
Undrar om det har hänt, eller om det överhuvudtaget skulle kunna hända här i Sverige?

Det ser ut som om hundarna längtar efter att få smaka på maten. Är det smulat bröd, eller finns det något annat i också?

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja Slöhögen ska ha en eloge för det, han är nog lite orolig för att vi ska använda oss av reklammationsboken och det gjorde nog sitt.

Förutom uppblött ris var det buljong av och med kycklingrens som kokats plus pasta. Mums tyckte de små liven.

/Annelie