Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-11-04

Hundfoder och veterinär


Idag blev det hägndag igen. Några jättegulliga tjejer, systrarna Maud och Anneli Nilsson, Louise och Inger från ”min” gamla förening för rumänska gatuhundar hade donerat sammanlagt 1600:- till hägnet och för dessa pengar tömde jag lagret på hundfoder både på Continente och Intermarche, det blev 220kg foder som jag tog med. Kvar finns 60 € som kommer att gå till parvovaccin till alla valpar som finns där.


220 kg foder fyllde bilen ganska ordentligt

Carolyn, som ska vara med och göra den engelska delen av hemsidan kom och vi började med att göra rent i kennlarna och roade oss kungligt med att mosa 6 tunnor med uppblött bröd som är en del av födan hundarna får.Carolyn mosar bröd, jag lovar man får kramp i händerna till slut

Tanken var att vi idag skulle ställa lite frågor och ta bilder till hemsidan tillsammans med en portugisisk volontär; Maria (hon kan engelska så hon tolkar), men det blev ett himla liv. Enligt Carmen hade ”the president” Fatima sagt att man inte fick fota och att hon inte ville ha en hemsida vilket var konstigt för i går var hon väldigt positiv till det hela. Vi försökte bli kloka på vad dom menade men dom tjattrade på och vi fick inga ordentliga svar, det är det stora problemet när man inte kan språket utan att allt ska gå genom en tredje part som tolkar. Fatima skulle dyka upp senare så det var bara att vänta.

Under tiden tog vi hand om en sjuk Huskie som är riktigt illa däran. Ingen vet vad som är felet med honom men han kan inte gå och har slutat äta så vi la honom i Marias bil med min tröja över sig, sen var det bara att vänta på Fatima igen.Fick meddelande om att han blev inlagd på veterinärkliniken

Hon dök upp till slut och hon var bara positiv till hemsida och fotografering så det får bli nästa helg. Vi for iväg till veterinären med kraken, tyvärr vet jag inte hur det gick för jag var tvungen att fara hem.


Några av hundarna tjuvstartade

På kliniken träffade vi på en av hägnets hundar som fått ett hem

Hasse skulle skrivit om sin dag men det blev sent så han får skriva i morgon istället.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

4 kommentarer:

Marninger sa...

Fantastiskt arbete du gör, både med den här bloggen och med hundarna.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack för dina snälla ord, det värmer
/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Är full av beundran och väldigt imponerad av din insats för hundarna!

Hoppas att många får fina hem!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack tack, det är svårt att låta bli att hjälpa till djurvän som man är.
/Annelie