Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-11-22

Nya skolan


Nu har vi varit på vår första språklektion på skolan här i Tomar med volontärlärarna. Synd att kursen inte är officiell och bara är på två timmar i veckan för denna verkar riktigt bra. Läraren är helt på vår linje och tycker inte att vi ska börja traggla med verb utan att vi först ska få ett ordförråd och att vi ska försöka prata så mycket som möjligt. Dessutom kommer vi att jobba med läroböcker, på den andra skolan kör man med lösbladssystem som har en förmåga att hamna i oordning hela tiden.
Vi kommer att gå på båda skolorna, för även om verben är knöliga så lär man sig lite varje gång, men jag tror att den nya kursen ger mer.

I dag har det varit strålande väder. Termometern visade på 15° men i solen var det säkert 25° och riktigt gott. Det känns bra konstigt att se grönskan som är (även om en del träd är höstgula) så här den 22 november. Våra hjärnor är programmerade på att det ska vara grått och tråkigt så det känns ännu mer märkligt när vi är på promenad med hundarna och upptäcker nya blommor som tittar fram.Förra julen gjorde jag en kalender till Hasse med bilder på Loffes alla möjliga och omöjliga sovställningar och sovplatser. Till nästa år tror jag att det kommer bli en kalender med Otto i stället :-)
Otto sover gott...

... liksom Loffe

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


0 kommentarer: