Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-11-26

Småvägar och hackare igen


I går blev det inget skrivande, det var en så slö dag så ingen iddes göra något. Regnet öste ner hela natten och dagen, det blev 33 ml i vår regnmätare som Anders var så snäll och tog med till oss.
Idag var det inte mycket bättre väder så vi lastade in hundarna I bilen och for på lite sightseeing.

Vi hade tänkt utröna hur man kör till Lissabon på lokalvägar för att slippa betalvägarna. Varje gång vi far till Lisabon på dom går kalaset löst på 17 € vilka man kan ha roligare för. Vi programmerade in icke-betalvägar på lilldatorns GPS vilket resulterade i att vi hamnade på de minsta lokalvägar man kan tänka sig. Färden gick genom små ytepyttebyar med bara några hus, genom naturreservat, förbi fantastiska gårdar och oändligt med ruiner.
På vägen mötte vi bilar som blinkade med helljuset, polisen trodde vi och körde åt sidan för att fundera på en alternativ väg, vi vill inte ha mer att göra med dom. På håll såg vi något och tog ett foto, med zoomen såg vi sedan att det var en bil som låg upp och ner vid vägkanten.Vi fortsatte vägen fram och bredvid bilen stod en tjej och pratade i telefon, hon var oskadd tack och lov.

Bil upp och ner

Även små byar med bara några hus har en gång haft eget kommunhus

Vi kom inte så långt vi tänkt oss eftersom vi hamnade på så små krokiga vägar, det blev ett stop i Santarém där vi promenerade runt i en öde regnvåt stad och tog en fika på det enda öppna café vi hittade.

Saluhallen i Santarém helt klädd i Azulejos

Bombeiros (brandkåren) anno 1890

Fortfarande blommor kvar, tänk när dom var översållade

På vägen hem, som gick lite snabbare då vi la om rutten till lite större vägar, stannade vi och handlade lite mat, i affären träffade vi Iris och Raol och det bestämdes att vi skulle komma hem till dom och äta så dit for vi efter att vi rastat och matat våra små fyrfota vänner.

Rolig design på hus

Snacka om algblomning!

Rondellen i Golegã, hästhuvudstaden, med bomärken dom sätter på sina hästar

Landsväg belagd med små små kullerstenar, puh vilket jobb

Tänk att dessa hackare tycker det är så kul att sabba för folk. Denna gång är det min sida www.ettbraliv.nu som blivit hackad. Dom jäklarna har lyckats ta sig förbi alla spärrar och placerat skadlig kod på siten så den har blivit spärrad av Google. För inte så länge sedan hände samma sak med tvålsidan och jag fick sitta en hel dag och städa, och nu är det samma visa igen. Precis som om man inte har annat att göra.

En kompis har en gästbok på sin sida och den har dom spammat så att sidan blev "suspenderad". Jag hjälpte henne att ta bort runt 5000 inlägg sen gav jag upp och hon fortsatte själv. Hon hade suttit i 2 timmar med att ta bort 800 inlägg på varje sida i databasen, det slutade med runt 100 000 inlägg som raderades. Inte undra på att dom spärrade sidan, men än är det inte färdigt. Efter att jag hjälpt henne med att pilla lite mer i databasen och lagt in fler spärrar för intrång hoppas hon nu på att hon ska få tillgång till admin-sidan för att kunna avinstallera gästboken. Får hon inte tillträde till den är hennes sida väck för alltid.

Många är det som stolpar omkring i skor som dessa. Jag får ont i fötterna bara genom att se dem

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Usch vad tråkig med hackare, det har jag inte varit med om och hoppas slippa också.
Vilken häftig design på huset. Kul med lite utflykter.
Och det finns ju större vägar att ta sig till Lissabon på,tex N3.
Ha det gott.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det visade sig att de hackat ALLA våra domäner samtidigt på web-hotellet och dom säger att det beror på oss. Tänk att man måste bråka om allt för att det ska bli rätt. tröttsamt.

N3:an ska vi försöka ge oss på nästa gång :-)

Kör lugn/Annelie