Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-02

Första advent, 15° och sol :-)


Dagen började med en härlig promenad på okända vägar med hundarna. Det var en grusväg vi gått förbi många gånger och i dag kände vi oss modiga nog att följa den. Vägen gick genom eucalyptusskog och mer eller mindre vildmark. På vägen dit gick vi förbi getter som Otto hälsade på, Duro och Loffe fick vackert stå bredvid och vänta för dom bara skäller ut getterna, vad dom nu kan ha gjort för ont?

Hej kompis

Blommande buske

Kan det vara slånbär tro?

En bit av vildmarken med säkert 5 meter hög vass

Otto är en skön typ. Han plockar och äter råa oliver, vilka absolut inte är goda, det som fascinerar är att han spottar ut kärnorna! Normala valpar slukar allt men inte han. På rumsbordet låg i morse två bananer. Vad hittade vi om inte två tomma bananskal, han hade snott dom och skalat väldigt ordentligt :-)

Klasen satt fortfarande ihop! Flink vovve minsann.

På kvällen tog vi med hundarna på kvällspromenad till Tomar för att titta på stadens julpynt.

Fina dekorationer på torget

Templet vakar över staden

Palmerna på affärsgatan är inklädda i lampor

Stora turistgatan var rejält pyntad.

Nu sitter vi och dricker lite glögg och firar första advent. Vi försökte hitta glöggkryddor i affären men hittade bara kanel och nejlikor. När vi kom hem rotade vi igenom skåpen och i gömmorna hittade vi som tur var både pomerans och kardemumma så det kunde bli riktig glögg till slut.

Huset vårt har också fått lite julpynt.
Vi hade med oss elljusstakar och av någon anledning fungerade inte en enda av dom, så som det alltid brukar vara när man plockar upp dom efter nästan ett års vila. Att försöka hitta vilken lampa som är trasig är omöjligt, vi hade bara tre reservlampor med oss och i morgon ska vi se om det finns sådana här så vi kan få lite julmys inomhus också.

Ps. Det blev inga blåa knän efter gårdagens ras, dom är bara lite ömma.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


5 kommentarer:

Inger sa...

Får ni någon riktig julkänsla när det är så varmt och ingen snö?

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Nja, dagtid är det svårt att känna att det strax är jul. Lättare är det på kvällen då det är både kallare (runt 0:an)och mörkare. I går när glöggdoften spred sig i huset blev det julkänsla :-)

/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Vackra bilder! Är det en fotoutställning du planerar för?

Känner precis som du - hösten är för det mesta en tråkig period! Bara en transportsträcka tills vintergäck och snödroppar börja spira!
Har ännu ingen spis, att elda brasa i, men den är på gång! Gammalt spiskomplex med både bakugn och sättugn, så nog ska det bli brasor så småningom.

Märit i Mariehem sa...

Fel! Fel! Kommentaren här ovanför skulle till en annan bloggare, men min dator krånglade med sändandet, så den hamnade hos er!
Undrar just var kommentaren till er hamnade då? :)

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ha ha, det kan man fråga sig. Tekniken är underbar när den funkar som man vill, vilket den inte alltid gör
/Annelie :-/