Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-19

Gäsp...


Kvällen har ägnats åt att se senaste James Bond-filmen, Skyfall. Tråkig var den. Bond-filmerna har urartat, tacka vet jag Sean Connery och de äldre filmerna, de hade stil.

En annan vi blir hiskeligt trötta på är Slöhögen (bilregistreringen). Sist vi var där för ungefär 4 veckor sedan för att kolla läget sa han att allt var ok och att vi skulle få papperen i brevlådan inom 1-2 veckor samt att han skulle fixa plåtarna.
Nu när vi inte hört något på dessa 4 veckor for vi ner för att se vad, och om, det händer något. Som vanligt sa han att det kom ett papper idag! Jag tror han sagt så varenda gång vi varit där och stött på.
Jag har i alla fall fått en lunta med orginalhandlingar nu på CV2:an men själva matrikeln (registreringsbeviset) ska komma inom 1-2 veckor (igen!) per post.


Hasses papper på hojen hade inte heller de dykt upp än, samma sak igen, "de kommer inom 1-2 veckor". Undrar just hur många "1-2 veckor" den mannen kan åstadkomma innan allt är klart.
Hasse har i alla fall fått ett papper där registreringsnumret står så vi kan nu gå till något slags kontor i stan och beställa skyltarna. När vi bad om adressen och namnet på kontoret hade Slöhögen ingen aning om det - och han ska ha detta som jobb!  - helt otroligt. I morgon ska vi bege oss till stan och försöka hitta stället så att åtminstone den detaljen är ur världen.

Kostnaden för kalaset fick vi idag, 699,50 € för bilen och 631,44 € för hojen, det är olika avgifter som alla inblandade myndigheter vill ha, det är inte som i Sverige där en myndighet tar hand om registreringen. Men det är klart, det gäller att så många som möjligt har jobb, skulle dom slå ihop allt till en myndighet skulle arbetslösheten öka ännu mer här.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Alaska sa...

Please, kom hem till Sv igen - allt är förlåtet! Your old countrys byråkrati-apparatjiks är ju så mycket mer intrimmade än motsvarande Pt-degosars.

OBS: Nytt för i år värt att känna till är det s.k Göteborgstumultet inkl svensk flagbränning samt masssparkar på liggande flicka vilket kanske bli en ny trevlig och kär tradition i vårt tidigare så arma och monotont barbariska nation...

Trevlig jul!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Nä, jag tror nog vi stannar, ibland går det undan här så vi håller humöret uppe och ger oss gärna i kast med nästa byråkrat.

Om ditt OBS - Tråkigt, det tycks bara bli värre och värre i vårt kära fosterland.

Ha en trevlig jul du med

/Annelie