Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-08

Gräsänkling och dimfenomen


Hej igen, Annelie har varit på hägnet och här är min dag som gräsänkling.

Först kom elverket och böt ut elmätaren till en modern modell som kan hantera dag-natt taxa, vi har bett om det och vi tror att det kan bli billigare i längden.
Men vi har ju också talat med dom om att vi vill ha trefas el, idag har vi tydligen bara en fas ( vi har trott att vi har två fas). Jag vill ha tre fas så att jag kan använda en normal migsvets.
 Efter att elkillen hade varit här och bytt elmätare kom en ny en som sa att det där med tre fas det blir knepigt (tror jag, allt var på portugisiska ) vi får se hur det blir, jag vet inte, men jag ska ner till EDP ( elbolaget ) på Måndag och fråga dom vad problemet består i, jag återkommer i frågan!

En mysstund mellan göromålen

Men det har ju även lyckats i dag...Virket till väggen i trappen har kommit, det kom lite sent men det kom efter att vi har väntat i tre veckor, okej allt lösvirke kom men bara en plyfaskiva av tre men tro´t eller ej chauffören åkte  och fixade två till en stund senare.
Och jag fick faktiskt , tror jag, allt virke till det som ska bli ett tak över brunnen så att det inte blir mer alger i brunnsvattnet, vi dricker det inte men det ser lite tråkigt ändå.

Jag tog mig efter vissa påtryckningar av min kära hustru faktiskt idag i kragen och ringde till firman vi har köpt vår portugisiska bil, vi har ju inte fått registreringsbesviset än trots att vi har haft bilen i fem månader , men nu visade sig att dom hade skickat det och att dom hade fått det i retur av posten. Vad jag hatar detta adressproblem, när vi var hos elbolaget visade det sig att vi har ytterligare en adress och när vi ville uppdatera den accepterade inte deras dator det så där får det fortsätta vara fel, enklast så.
Hasse vid knapparna.
Ps. jag ska till bilfirman imorgon och hämta reg beviset så vi slipper problem med det.

Råttfångst på hägnet och det var ingen liten råtta heller

Nu är det min tur att plita lite.
Det är ett märkligt väder ikväll. På kvällsrundan med hundarna var det som hämtat ur filmen "Baskervilles hund", dvs det var lika dimmigt runt oss som på heden i Dartmoore men tittade man uppåt var det helt stjärnklart. På grusvägen var det små gröna lysande prickar, vi lös med tändare för att se vad det kunde vara men där fanns inget. Antagligen var det stjärnorna som speglade sig i det våta gruset.
Har gått många många gånger på regnvåta grusvägar i mörkret men aldrig sett något liknande.

Bilden tagen från nätet får symbolisera dimman

Jag gav Fatima på hägnet alla uppgifter om hunden jag berättade om i går och hon skulle åka dit i eftermiddag. Hoppas verkligen att hon lyckas ta honom därifrån.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

6 kommentarer:

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Hej Hasse! Vi skrattar gott igenkännande åt alla era portugisiska besvärligheter. Genom åren har vi lärt oss att se mötena med systemet som folklivsstudier. Medge ändå att det alltid ger något att roa andra med!/JG

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Ett mycket vanligt dimfenomen här hos oss också. Dessutom har vi lysmaskar, kan det eventuellt varit det ni såg tro.
/Anna

Maggan och Ingemar sa...

Det är alltid lika intressant att höra hur det fungerar i Portugal. Även hur ni löser problemen.
Tur att det finns sådana som ni som tar hand om de stackars djuren.

farsan & morsan sa...

det kan nog vara lysmaskar som ni såg det är ju inte så vanliga här i Svedala så sent på året,och det kan ju vara något som ni inte är vana vid.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Anna + Farsan och morsan - Lysmaskar fanns där inte, avsökte området med tändare, det var bara blöt grusväg. Tror ändå att den konstiga dimman på något vis påverkade att stjärnorna speglades ner på vägen.

Maggan och Ingemar - Det är tur att det är struligt ibland - vad skulle vi annars skriva om :-)

Man gör så gott man kan, det är omöjligt att inte göra något när man har det framför näsan, och förhoppningsvis lyckas man påverka åtminstone lite grann.

/Annelie


Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Jo du Janne, vi är ju lite nyare här än ni så jag gissar att ni har gått igenom det mesta av det som vi nu provar oss fram igenom.
Det finns saker i byråkatrin som kan överraska men då alla är hemskt hjälpsamma så brukar det ju sluta ganska bra.
Hasse vi knapparna.