Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-15

Hemma igen, ordningen återställd


Nu är jag hemma igen i hemmets trygga vrå.
Gårdagen spenderade jag först i hägnet som vanligt en Fredag. En hel hoper valpar har blivit inlämnade, de hittades på vägen mot Lissabon och jag hjälpte till att fota dom och lovade lägga ut dom små krakarna + några vuxna på Facebook för att efterlysa hem till dem.
Den arma kraken jag skrev om i förra veckan hade Fatima varit och kollat upp. Han var 19 år och var därför så mager trots att han fick ordentligt foder, att han hade fel på bakbenen berodde på en bilolycka en gång i tiden. Tyvärr står han kvar bunden vid sin koja, han hade det tydligen "bra" trots allt.

En av sötnosarna

Hägnet har också en drös T-shirts som inte blivit sålda, de ligger bara och samlar damm i en påse. Jag har fixat en "affish" dom kan sätta på dörren för att folk ska kunna se att de finns och förhoppningsvis köpa, dom behöver verkligen pengarna.


Efter detta bar det av hemåt för en dusch och vidare för att plocka upp Mandy fär att därefter fara på tjejmiddag hos Carolyn. Där var det blandat folk, både från Portugal och England och så lilla jag från Svedala. Vi hade jättetrevligt och frossade i en miljon olika vegetariska rätter. Gott gott.
Jag lärde mig dessutom ett bra utryck; Eu falar português como uma criança = Jag talar portugisiska som ett barn. Det är tydligen väldigt användbart :-)

Tjejmiddag med en massa god mat

I dag var vi iväg till "loppisen" igen för att försöka hitta ett köksbord, och i dag hade vi turen att dom fått in ett för våra behov perfekt litet bord med iläggsskivor så det fick följa med hem. Tyvärr kom vi för sent för att lägga rabarber på världens häftiga säng, det hade funnits tre lika dana men en snubbe hann före och köpte alla tre! Där hade vi ingen tur tyvärr. Det gäller att hänga på låset när dom öppnar så man inte missar godbitarna.

Bordet på plats, nu fattas bara att hitta stolar och gömma elementet

Vi har beställt ett specialbyggt elementskydd till det tråkiga elementet i köket av vår excellenta kökstillvekare. Det ska fungera som en avlastningshylla till det lilla köksbordet och täcka hela väggen mellan dörrarna, på ena sidan blir det små lådor och över elementet blir det en slags vägg som blir löstagbar. Det ska bli spännande att se hur det ser ut när det kommer på plats, om vi har tänkt rätt där.

Idag har det varit riktigt varmt, 15° men otroligt fuktigt i luften. När man tvättar golv en dag som denna, vilket jag gjort idag, tar det väldigt lång tid för golven att torka, alltså får man gå efter med en torr trasa och eftertorka.

Underlig snigel

Det blommar för fullt

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Eu falo heter det, inte eu falar :) /Gloria

Anonym sa...

O bläää vilken äcklig snigel! Söt vovve iaf :) /G

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Du har så rätt Gloria, falar är ju grundverbet, du ser vad vi går vilse i språket :-)

/Annelie

Anonym sa...

Nu kommer ni aldrig glömma det :) hoppas det är ok att jag rättade / G

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Jag har inget emot det alls, bara tacksam :-)
/Annelie