Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-22

Ingen värme och hägn igen


När vi vaknade på morgonen var alla element kalla, utomhusdelen till värmepumpen hade stannat, detta naturligtvis en Lördag med en storhelg framför sig. Hasse tog en chansning och for ner till en firma på stan och försökte få dom att komma, men dom hade ingen lust idag utan lovade komma på Onsdag. Efter några timmar stod det en bil här utanför, dom hade förbarmat sig och kom i alla fall. Nu visade det sig att dom inte kunde göra så mycket idag, det är ett rör som spruckit inuti apparaten så att all kylmedia läckt ut. Röret måste lödas och jobbet var lite för stort för att klaras i dag, så vi får vackert vänta till Onsdag då de kommer tillbaka.
Nog är det typiskt, händer det något så nog 17 är det på en helgdag. Men vi har i alla fall tur med vädret så vi slipper frysa ihjäl.

Typiskt!

Våra besökare är djurvänner så de ville besöka hägnet, alltså blev det en hägndag till. Iklädda regnkläder trädde vi in och det blev en smärre chock för dom, dels för att det luktar en hel del och sen att se hur hundarna hade det. Det är svårt att riktigt förstå hur det är trots att man sett bilder och hört berättelser, när man kliver in första gången blir det så mycket känslor så man blir alldeles matt. Jag blev riktigt imponerad av David, trots att han led hårt av lukten så tog han det som en man och deltog med liv och lust med att klappa och klia hundar. Marie-Louise och Sabina hjälpte till att bereda foder till hundarna förutom att kela med de små liven.
David blev så engagerad så när vi kom hem skapade han en blogg, jag har lovat att skicka bilder varje vecka så han kan fortsätta skriva.Efter en dusch for vi tjejer in till stan på en liten shoppingrunda till en av alla kinesbutiker som finn här. Det blev lite byxor, 13,90 € styck, bra pris och lite annat smått och gott. Det är roliga affärer att gå in i och man kommer alltid ut med något. Det är lite som portugisisk Clas Olsson fast mycket mer prylar.

Nu sitter vi och väntar på en sen middag, ganska trötta efter dagen och jag är helt ledbruten efter två dagar på hägnet.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår Mari-Louise och barnens reaktion på hundhägnet, känner lukten i näsan och skicket på djuren.Julhälsning från Anders till er alla!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Jag har lovat att tillverka Tigerbalsam att stryka under näsan till alla som vill följa med och besöka hägnet :-)
Tack Anders för din gåva till vovvarna ♥♥
God jul till er oxå
/Annelie

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Å så hemskt att det ska hända just nu över julen. Hoppas ändå att er första jul i huset ska bli en Boas Festas.

God Jul önskar
Anna och Jan

Anonym sa...

God Jul o Gott Nytt År i ert nya hemland ! Hoppas vädret fortsätter med samma milda temp . Klas

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Anna o Jan - Det är lagen om alltings jäkelskap, men det blir nog bra ändå - solen lyser igen:-)
God jul & Gott Nytt År från oss

Klas - Vi håller tummarna för vädret. Ha en härlig jul och riktigt bra nytt år.

/Annelie & Hans