Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-26

Julen över och lugnet lägrar sig åter


Hej igen, Julen är över, och det är jag Hasse som skriver.
Och tro det eller ej nu när jag sitter här klockan sju på kvällen så visar termometern som ligger på bordet framför mig på 20 grader varmt, jippi värmen funkar igen. Det kom faktiskt två grabbar idag som dom hade lovat, (ibland blir jag lite osäker på det här med löften) och grabbarna lödde ihop röret som var trasigt och fyllde på ny gas på mindre än två timmar, och jippi pumpen började att producera värme.

Under tiden det här pågick så körde Annelie våra gäster Marie-Louise med barn till flygplatsen i Lissabon så att dom kunde komma välbevarade hem till mörkret och regnet. Det är synd att det är så jätte dyrt att köra motorväg till Lissabon, nästa vecka ska Annelie tillsammans med en väninna åka dit men dom ska ta tåget för det är lite billigare.
Hundarna i hägnet här i Tomar Tackar dig David väldigt mycket för att du skänkte dina sista pengar till dom, man skulle önska att fler var så generösa.


David och Duro mornar sig

Själv tog jag tillfället i akt när det tyvärr enbart var tråkig sol här, (jag vågar inte hoppas på att det ska bli kallare i Januari) och beskar dom äppelträd som vi har, det är bara två nu förtiden (sen jag beskar två jäms med marken) men det tog ändå nästan tre timmar för dom har ju fått växa helt okontrollerat i åtta år.

Jular är väl aldrig enbart roliga och i år hade vi inte möjlighet att komma ut och gå på restuarant, det finns givetvis många skäl till det och det blev inte ens av med ett besök i någon av dom vackra kyrkorna här trots att det är den största helgen i den här värden som vi nu lever i, men det ska det bli ändring på till nästa år.


Det blev i alla fall en rundtur i stan och ungarna knallade uppför hela trappen....

... som ser ut så här uppifrån

Nu får både Annelie och jag Önska eder ett Gott Slut på året.
En önskan om ett Gott Nytt år får bli om ett par dagar.
Hasse vid knapparna.

David var tomte

Vovvarna fick också varsin julklapp

Fler som mornar sig

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Den trappan har vi missat :( får väl bli en annan gång.
Ha det gott.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Den lär finnas kvar till ert nästa besök, då får ni väl bräcka ungarna :-)
Tack snälla för bidraget till hägnet♥

/Annelie

Anonym sa...

Ni skrev "synd att det är så jättedyrt att köra motorväg till Lissabon", så då blev jag litet nyfiken: vad kostar det från Tomar och hur långt är det?

Évora- Lissabon kostar ca EUR 8.75 och över Vasco da Gama ca 2-3. Litet billigare både motorväg och bro om man tar andra bron, 25 abril.

Gott Nytt År önskar Gunilla i Monsaraz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Vi har ungefär 13 mil till flygplatsen, det tar ca 1,5 timme om man är laglig. Vi har transponder i bilen så det dras automatiskt, när vi går in på kontot och kollar har dom dragit 17€, till det kommer soppan, så det är inte billigt inte. Än har vi inte lyckats klura ut lokalvägar men den tiden kommer väl.

Gott nytt år till dig med!

/Annelie