Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-03

Kö, kö åter kö


Hej igen ni där ute, det är jag Hasse igen.
Spännande dag denna Måndag. Först hade vi fått uppfattningen att vi skulle få den dörr till nedervåningen som vi saknar nu på morgonen, men det var tyst till tio så då gav vi upp och gick ut med hundarna, vi gick inte lika långt som igår för vi hade större utmaningar att se fram i mot under dagen.

Det första var att besöka Camaran (som Annelie brukar kalla Camorran), där gick det bra så nu är vi äntligen skrivna inte bara på vår adress utan vi är även skrivna som portugisiska eu-medborgare vilket kommer att underlätta en hel del med andra myndighetsproblem.

Enligt utsago ska detta papper räcka, men det är bäst att dubbelkolla...

Nästa besök var till SMAS (vatten och avloppsverket), kön där var längre än kön till en rea på H&M, så där gav vi faktiskt upp, men skam den som ger sig vi tog sats på EDP (elverket) då vi behöver mer el än de 6,9 kVA som vi har idag, och vi vill även få trefas till huset. Vi har hela tiden trott att vi har tvåfas men nu visade det sig att vi bara har enfas, inte undra på att huvudproppen går flera gånger om dan ibland. Men nu ska det bli ändring på det. Väl där upptäcker vi att kön är längre än kön till en "första dag" med kläder av en superkänd designer på H&M, men vi stannade och till slut kom vi fram och kvinnan vi disken kunde faktiskt ett par ord på engelska och tro det eller ej vi tror och hoppas att vi lyckades ändra kontraktet till att ge oss mer ström och kanske på sikt även tre fas, om vi får det är nog alla våra problem lösta för gott, i alla fall vad gäller elen.

Ännu en knepig sovställning, tror inte Otto har en enda led i kroppen :-)

Det var allt för ikväll.
Hasse vid knapparna.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


2 kommentarer:

Marninger sa...

Hej Hasse,
Det är inte utan att man önskar man var lite mer som Otto, - eller i alla fall lite smidigare än ett kylskåp:)

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja du Marninger, att vara mer som Otto kan nog vara kul, men tyvärr mer för sig själv än för omgivningen (han är inte bara kul utan ganska besvärlig också ) och kylskåp, det finns ju en hel del bra med dom, så kylskåp ska man inte förakta.
/Hasse