Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-20

Misstänksamhet och premiärtur


Vi var och handlade lite idag och passade på att inhandla en del av hundmaten som ska med till hägnet i morgon. Vagnen lastades med fem 20kg-säckar och väl framme i kassan ska allt kontrolleras noga. Dom tycks tro att man lägger saker under säckarna som man tänker stjäla. Den stackars kassörskan som var liten och tunn och bara en tvärhand hög måste lyfta ur alla säckar för att kontrollera botten av vagnen och sedan lyfta i allt igen. Stackaren var alldeles röd i ansiktet efter två säckar, man får rent av dåligt samvete när man handlar hundmat. Förra gången hade jag 9 säckar i två vagnar, gissa dom fick slita.
Fattar inte varför dom gör det så besvärligt för sig när det bara är att böja sig ner och kolla genom gallret att inget är gömt i botten. Man upphör aldrig att förvånas.


Med posten kom ett efterlängtat papper i dag, "Certificado de Matricula". Ett papper som berättar allt om bilen + vad vi heter och var vi bor, för säkerhetens skull står där namn och adress två gånger under varandra :-) Detta papper måste vi alltid ha med när vi är ute och kör, glömmer vi det och det blir poliskontroll får vi vackert böta. Det ska inte lämnas i bilen heller så risken att man glömmer släpa med sig det är överhängande. Jag får väl pilla ihop ett litet fodral som får hänga på nyckelknippan så det alltid följer med.


Hasse är så till sig att det äntligen hänt något på registreringsfronten och att han har papper på att han får köra hojen så han tog sig en runda på den i dag. Så ivrig var han att han glömde bort att den inte är försäkrad än och att papperen som måste medfölja fortfarande var hemma. Som tur var hann han inte så långt innan han kom på det och vände hemåt innan någon polis påträffades. Det blev därför en vända till banken för att fixa försäkringar så efter jul någonstans kan han ge sig ut på en ordentlig runda med alla papper redo.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

Så jobbigt att alltid måsta komma ihåg dessa papper. Hade ju varit bättre om de hade fått legat kvar i bilen. Vilka byråkrater de är....gör allt så komplisserat. Så skönt att allt har ordnat sig till slut.
Kram på er.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Håller med, men en ev. biltjuv kan då säga att han lånat bilen om papperet ligger kvar i bilen. Det får bli till att "uppfinna" fodralet som kan hänga på nyckeln. Hm, en affärsidé, alla har nog samma bekymmer om man är fler i familjen som använder bilen, antar att de flesta har lappen i plånboken. Yes! vi kan bli rika :-)
/Annelie

Åse Rexius sa...

Oj oj oj
Jag som har så svårt att komma ihåg någonting. Det hade nog blivit många böteslappar för mig.

Vad snälla ni är som tar med mat till hundarna. Vet ni om de bedriver någon form av kastrationsprogram i hägnet eller är det bara förvaring?

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Åse, jag jag tror jag får ge svar på din fråga i ett inlägg, för det blir långt och kanske fler vill veta.
Ha det så gott
/Annelie