Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-20

Plåtar på plats


I dag tog vi gud i hågen och for in till Tomar för att finna nummerplåtstillverkaren. Vägbeskrivningen var tämligen vag och på lappen Slöhögen skrivit ett s.k namn vilket vi tydde till Horario, (betyder typ öppettider) gjorde oss inte klokare. Vi stoppade en man på gatan och vi lyckades göra oss förstådda så han pekade åt vilket håll vi skulle gå. Och vi fann stället till slut.
Efter en del "prat" förstod mannen bakom disken vad vi ville till slut och försvann bakom kulisserna. Gissa vi blev förvånade när det visade sig att han tillverkade skyltarna på en gång! I bland går det undan här, vilket är glädjande och ger oss nya krafter att slåss mot byråkratin.
Numer sitter våra portugisiska skyltar på både CV2:an och hojen. Nu är det bara de sista papperbitarna som fattas, sen kan vi ge oss ut på vägarna.
Loffe var duktig och hjälpte husse att sätta dit plåtarna, därav dekorationerna på ryggen

Vi har varit iväg till de av våra nyfunna vänner som hjälpt oss en hel massa med en varsin julblomma och önskat God jul, det var dom väl värda.


Just nu ligger dagstemperaturen mellan 16-18° och nattetid runt 10°, så pass varmt att vi varit tvungna att sänka temperaturen på värmepannan, något som känns mycket märkligt så här dagarna före jul. Tråkigt nog fortsätter det regna, ingen höjdare precis med tre hundar i huset. Det känns ganska döfött att städa, det räcker med en promenad så är golvet skitigt igen trots att vi torkar av hundarna innan de får komma in. Men som dom säger "Efter regn kommer solsken" - det är den vi hoppas på :-)

Suss gott alla goa läsare!

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

4 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej
Det låter gott med att det det är så varmt men regn är ingen höjdare. Vi har ju också tre hundar, varav två väldigt lurviga. Om ni visste hur mycket grus som kan gömma sig i de pälsarna.
Fint med de nya nummerplåtarna. Det ser väldigt snyggt och internationellt ut.
När öppnar ni ert B&B? Kan man boka in sig redan nu?
Vi tänkte vi skulle komma förbi typ 2/4.
Åse

Anonym sa...

Tänk att ni äntligen fått reg.plåtarna det gick snabbt!! Härlig värme ni har,tråkigt med allt regnande förstår att det blir lerigt.Juhälsningar från Anders N.

Anonym sa...

Grattis till reg skyltarna. Jag tyckte väl att det har varit väldigt tyst om hojen, men snart får väl Hasse ut och köra igen! Strunta i städningen, det finns trevligare saker att göra, speciellt i det klimatet som ni har nu.
Ha det gott
Agneta

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Åse - Hej Åse, Jo det finns ju vissa nackdelar med alltför många hundar, men samtidigt är det ju ganska kul. Vi ska nog vara klara till April så vi bokar in er :-)


Och nu svarar jag resten av er samtidigt, det här med registreringarna har ju varit en följetong, men som nu äntligen börjar närma sig slutet, Annelie fick sitt riktiga reg.papper i dag och jag får nog mitt i nästa vecka, men hade jag haft en försäkring hade jag haft rätt att köra redan idag.
Men nu är det ju Jul så hojåkandet får nog vänta till efter Nyår, och det kan bli lite spännande att ge sig ut i den bistra Januari natten med hojen i 18 graders värme.

Ha det bra ni alla. Hasse