Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-01

Saved by the GPS


I kväll har vi varit på Currynight som Carolyn och John anordnat. Vi var ett helt gäng människor som träffades över en trerätters Indieninspirerad middag, mycket mycket trevligt.
På vägen hem tog vi naturligtvis fel avtagsväg och hamnade bland en massa småbyar med minimala gator, genom korkekskogar och genom ingenmansland. det var i alla fall så det såg ut så här i nattmörkret. Det var en läcker väg som vi ska försöka hitta igen i dagsljus om vi nu lyckas med det.. Hur det var så hamnade vi totalt vilse så vi var tvungna att slå på GPS:en och klicka på "Hem". Efter någon mil eller så på slingriga vägar kom vi äntligen hem till hundarnas stora glädje.

Currynight

Förutom nattens äventyr fick vi idag besök av en tv-specialist så nu har vi äntligen portugisisk tv! Det visade sig att det var felkopplat i antennurtaget så egentligen var det inget större fel utan det var avhjälpt på ett par minuter.
Hasse har varit duktig och tagit hand om fler olivträd och dragit ihop olivkvistar i högar så att vi kan tända lite brasor. Det har blivit lite väl mycket ris för kompostkvarnen så den får vila.

Yes! Äntligen Portugisisk TV

Och som vanligt när det är Fredag har jag tillbringat dagen på hägnet med att spola golv och pussa på hundar. I dag fanns inget bröd att blöta upp och bara lite torrfoder så det var tur att snälla människor skänkt pengar så jag kunde ta med 180 kg torrfoder. Ett stort tack till Maud och Anneli Nilsson samt Åke Arvinder!
Sorgligt nog hade någon i veckan lämnat in 10st valpar som hittats moderlösa på någon väg. Det är så tragiskt att sådant ska behöva ske. Det är ganska kallt nu så alla hade klämt i hop sig i en brödback. Något som verkligen skulle behövas här är utbildning och information till folk så de förstår hur viktigt det är att kastrera hundar och katter så att problemet med gatuhundar och vildkattor kan minska. Hägnet är i stort behov av hjälp, dels till foder och de har en stor räkning hos veterinären som måste betalas. Använd gärna Donate-knappen högst upp i vänster kolumn för att hjälpa till.

Carlos redo att bära in fodret

De 10 valparna i brödbacken

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


5 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

GPS är nästan ett måste, när man är ute på Portugisiska vägar :) Visst är det spännande att hitta nya okända vägar och platser. Tur de har dig på hundhägnet.
Kram

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det är inte ofta vi använder den fasta GPS:en i bilen den är så krånglig men vi har iaf lyckats programmera in "Hem" :)

Försöker göra vad jag kan för de stackars krakarna på hägnet

/Annelie

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack Maggan för din donation till hägnet, den damp just ner. Den räcker till hela 40 kg foder! Jag berättar på bloggen när jag handlar nästa gång. Kram från oss och alla hundar

/Annelie

Åse Rexius sa...

Hej Annelie och Hans
Jag skall se om jag kan skicka lite pengar. Jag har ju tre fd. gathundar själv, fast de är ju spanjorer :-)
Jag brukar hjälpa hägnet som de kommer från. Det känns som om det är ett bottenlöst hål ibland. Nyss behövde de pengar till en varmvattenberedare då de bara hade kallvatten att skura med, tvätta hundar som skulle adopteras bort osv.

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Jättegulligt av dig. Nog är det en "never ending story" alltid. Dom som vigt sina liv åt detta är helt fantastiska, bara att skaffa pengar till foder och dyl är ett heltidsjobb, och sen dessutom ta hand om hundarna! Det lilla vi kan bidra med gör trots allt skillnad.

Kan du inte lägga några bilder på dia vovvar på bloggen din så vi får se raringarna. Blir nyfiken, var kommer dom ifrån? :-)

/Anelie