Skön promenad och rolig lektion


Idag mår jag riktigt bra, antagligen tack vare tipset att ta en liten whisky, efter det släppte det värsta och efter en natts god sömn känner jag mig som pånyttfödd. Hädanefter lär vi undvika färdig pizza från Continente :-/

Dagen började med en lång härlig promenad med hundarna i ganska kyligt väder men med strålande sol som värmde gott ju längre promenaden blev. I mellanåt kändes det som en svensk vårdag med porlande diken och små fina blommor som tittar fram. Vi tänker på er där uppe i kalla nord som tampas med snö och kyla, erkännas skall att det är ingenting vi saknar.



Märkliga träs, blir spännande och se hur de ser ut i vår

Små fina lila blommor

Eucalyptusen blommar

På eftermiddagen for vi iväg till vår skola för språklektion som var riktigt rolig idag. Hasse har tjatat om att vi borde göra lite lite annat än att bara traggla glosor, t ex vad olika maträtter heter och hur man kommunicerar på en restaurang eller café. Och så blev det idag, Décio vår lärare hade suttit och plitat ihop en speciallektion åt oss.
Vi gick igenom olika fraser, som t ex hur man bokar bord, beställer olika slags kaffe eller ber om notan. Sedan skulle vi jobba i grupper och sätta ihop en dialog som sen skulle spelas upp inför klassen. Jag kan lova att det var mycket skratt och glada miner. Jag försökte smita från rollspelet men eftersom Hasse varit drivande så gick det inte att undvika, alltså var vi tvungna att köra vårt lilla skådespel. Hasse blev så ivrig att han hoppade över en del repliker så Mandy och jag tappade bort oss med jämna mellanrum :-) Men oh så roligt vi hade!

Rollspel med en kypare och gäster

"Lille" Otto har blivit så duktig. Det har varit lite knöligt att få honom rumsren men i dag höll han sig hela tiden medan vi var borta,  när vi kom hem sprang han ut som ett jehu och stod lääänge och tömde sin blåsa. Det finns hopp...

Loffe och Otto busar


Duro vill ha kramar

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

Kommentarer

Anonym sa…
Härliga vårbilder - stor kontrast mot hur vi har det, meterhöga vallar på hela gatan. Det var litet tufft när Otto och Loffe lekte, men kula hade de. Är Otto accepterad av Duro nu?
Vi lider med er ska du veta, hoppas vintern blir kort.

Duro accepterar honom utomhus men är lite tjurig inomhus, speciellt om jag är i närheten, morsgris som han är.

/Annelie

Populära inlägg i den här bloggen

Gäster upplever genuint lantliv

Vilket mörker

Finbesök idag