Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-12

Snacka om jul-lunch!


Jisses vad mätta vi är! Dagen började med den månatliga Coffe-morningen där vi träffas, fikar, surrar, har lotterier, insamlingar till olika välgörenheter som barnhem, djurhägn, bombeiros m.m.

Idag var träffen inomhus med mysig brasa

Efter det knallade vi tillsammans med 45 andra hungriga individer till en mysig restaurang, Alminhas, för att intaga en jul-lunch, ett ställe vi gått förbi många gånger men ratat för det ser så tråkigt ut från utsidan, men ack vad man kan bedra sig.Vi möttes av ett bord som var dukat med olika viner och portugisiska julkakor och det blev lite mingel. Väl till bords startade dom med att servera en starter bestående av oliver, getost, marmelad, sallad, någon slags äggröra med med något gott i (vet inte vad det var), bröd och örtsmör.
Sen kom en välsmakande grönsakssoppa in på bordet och efter ett tag serverades huvudrätterna; kalkon med ugnstekt potatis och hel spenat + lax med grönsaker och potatismos. Man fick äta hur mycket man ville, faten fylldes på hela tiden. Det var inte slut där inte.

En av rätterna: Lax och potatismos med...

...grönsaker

Efter allt detta var det dags för efterrätt, det fanns sex olika att välja mellan, jag tog Tiramisu och Hasse valde sockrad pumpapuré med ost, valnötter och kanel. Nu kändes alla kläder för små helt plötsligt! För att göra listan längre var det kaffe och bakverk till slut. Till allt detta serverades vin i tillbringare som fylldes på hela tiden.
Alla damer fick dessutom en varsin julklapp bestående av en tjusigt inslagen vinflaska.
Denna "lilla" lunch som kostade 14 € per skalle tog ca 4,5 timme att inmundiga och vi hade enormt trevligt under tiden.

Disken

Bakom dörrarna gjorda av vintunnor fanns toaletten. Fyndigt!

Lite fakta: För ett antal år sedan startades Portugal Friends i Tomar och dessa Coffe-mornings började. De första tre åren var det bara kvinnor som träffades för att ha lite trevligt ihop, karlarna blev lite avundsjuka så de fick vara med de också. Nu har det spridit sig och det finns grupper lite här och var i Portugal. Det är inte bara coffe-mornings utan det är alla möjliga aktiviteter som t ex rundvandringar, vinprovningar, luncher som i dag m.m. Dessutom hittar medlemmarna själva på olika aktiviteter man kan vara med på. Man delar erfarenheter och får tips och råd, bra speciellt då man är ny i landet, som vi.
Medlemmarna kommer från alla möjliga länder så det är en skön blandning på folk och det gemensamma språket är engelska, så man blir dessutom förkovrad i det engelska språket förutom portugisiskan vilket inte är helt fel.

Julklappen alla damer fick

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

4 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej
Vad roligt det låter och vad mycket mat. Jag hade rullat ut från restaurangen. Det var ju dessutom väldigt billigt. Tänk vad det hade kostat här!!!

Jag kommer till nästa möte hahahaha

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Vi rullar fortfarande...
Du är så välkommen så :-)

/Annelie

Anonym sa...

Hej jag glömde att skriva mitt namn i senaste inlägget, men du fattar nog ändå att det var jag och Robi. Grattis till ert nya liv, det verkar så roligt, intressant och lärorikt. Vi är lite "avis".
Agneta o Robi

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Jag gissade att det var ni :-)
Appropå Duro, han har aldrig varit speciellt intresserad av tuggben men nu har han plötsligt blivit extremt intresserad och vaktar dom som en hök och stjäl alla han kan komma åt. Det gäller att vi har många hemma så inte Otto och Loffe blir utan, han kan ju inte vakta alla!

Förstår att ni är avis, speciellt som ni inte har så roligt väder. Håller tummarna att det blir en tidig vår och att vintern lugnar sig lite.

/Annelie