Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-01

Sol och måne


I morse när vi vaknade och lyckades ta oss upp ur sängen möttes vi av en klarblå himmel och strålande sol, första helgen på länge som vädret är fint. Världen var som delad i två delar, på baksidan av huset fanns månen mot den blå himlen och på framsidan sken solen och lös upp vår tillvaro.

Månen på baksidan och...

...solen på framsidan

Eftersom vädret var så fint och i solen riktigt varmt blev det trädgårdsarbete, om man nu kan kalla det så när man ansar 57 olivträd. Nästan alla är nu rensade från rotskott och Hasse har börjat ansa kronorna och jag släpar ris och räddar de olivrar som finns. Det blir mycket ris så det har blivit ett antal kasar som ska brännas så småningom. Jag vill inte att det blåser så mycket (vilket det oftast gör) när det är dags för eldning så vi får ge oss till tåls och vänta på lite mer stiljte.

Har inte klättrat i träd sen jag var liten, det var betydligt vingligare i dag!

Öl- och kakpaus i gräset

Hasse använder stege han

Några av kasarna

Det blir bra mörkt på nattakröken så här på landet och då är det bra att ha ytterbelysning. Glömmer man tända den är det inte alltid så lyckat. I kväll när jag skulle ut och rasta av Otto missade jag på något sätt sista trappsteget och rasade pladask på knäna ner på stenplattorna. J-r vad ont det gjorde! Första tanken var att måtte inget ha gått sönder då vi ännu inte fått ordning på det där med sjukvården ordentligt, men som tur var så höll knäna. När jag väl kom upp och in började jag må illa, riktigt illa. Nog har man slagit sig rejält många gånger men aldrig så att man blivit illamående, det var nog en rejäl chock för kroppen. Tack och lov gick det över efter en stunds vilande i vågrätt läge i soffan. Gissar att jag kommer vara rejält blå i morgon.

Vy över lite träd och blå himmel

Vår snygga Amaryllis

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

9 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Men oj, det kunde ha slutat riktigt olyckligt! Hoppas att du snart blir bra igen!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack, nog hade jag tur alltid, och konstigt nog inte ett enda blåmärke, bara lite stel :-)

Åse Rexius sa...

Det där med strålande sol har stämt hos oss idag också men huuu vad kallt.
Imorse när vi gick ut på första promenaden som alltid är lång på helgerna var det -10 grader. Vi bylsade på oss med långkallingar och mössor mm.

Jag gjorde ett liknande fall som ditt(?) i veckan. Jag hade tagit famnen full med ved och missade ett trappsteg och ramlade på betongavsatsen längst upp och slog i ena knät. J#%&#r vad det gjorde ont.
Var försiktig

Åse

Maggan och Ingemar sa...

Bäst du tänder lampan nästa gång och för säkerhets skull... räkna trappstegen. Idag har jag bara sett snöbilder från Sverige så dina bilder bryter av :) Nun när ni rensat olivträden blir det säkert en bra skörd nästa gång. Det första jag ska köpa när jag kommer hem är en Amaryllis visst är de fina. Kram på er

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Åse - Hua va kallt och hemskt. Vi har tur, vår promenad gick i strålande solsken och efter en stund var vi tvugna att lätta på klädsel. Vi gick där och tänkte på er stackare uppe i kalla nord, ni har det tufft nu. Tänk om man kunde paketera lite sol och värme och skicka...
Hoppas du inte blev alltför blåslagen.

Maggan - Utebelysningen lär vi komma ihåg nu och det där med att räkna trappsteg är en god idé, ska genast ut och kolla hur många de är.
Vi hoppas att det blir lite större skörd nästa år än de 20L vi fått ihop i år. Det känns lite fånigt att komma till presseriet med så lite men det är ändå kul att få sin första egna olja även om det bara blir 1L. :-)

Ha det bra alla
/Annelie

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Sådan tur att det inte blev värre ändå!

Kanske ni borde måla en vit kant på trappans nedersta och översta steg.

Vi hade så i Algarve och det hjälpte verkligen på mörka kvällar.

Farsan och Ingrid sa...

Ja, olika faller ödets lotter. Ni har sol o månsken medan vi här i svedala har snö, tio centimeter och sju minus här i Skånes Fagerhult.I dag har snöslungan kommit fram och det är nog inte sista gången den här vintern. Glöm nu inte att tända utlampan för det kan ju gå illa annars. kram från farsan

Marninger sa...

Usch då, tur att det inte slutade värre.
. . Kanske ni skulle ha en sådan där lampa där som känner av och tänder när det är någon där?

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Anna och Jan - Tack för ett bra tips, i morgon blir det att skaffa färg.

Pappa och Ingrid - Vi lider med er ska ni veta. Såg på nyheterna att det är aningens kaosartat. Behöver ni paus i eländet är ni alltid välkomna :-)

Marninger - Ännu ett bra tips, tack. Vi har tänkt på lampa på knuten men inte på rörelsedeckare.

Nu har vi många tips och idéer på hur vi ska kunna gå säkert i trappan, det blir både hängsle och livrem framöver. Det blir nog halkremsor också, så vi är på riktigt säkra sidan.
Tack alla!

/Annelie