Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-16

Språkkurser på nätet


Vi har fått tips om några språkkurser, den ena är nätbaserad, www.livemocha.com, och man får respons av portugiser om man vill och vi kan hjälpa de som lär sig svenska. Har skummat lite och det verkar vara en vettig kurs, till skillnad från många som finns där ute i cyberrymden.

Den andra kursen kör med inlärning med musik i bakgrunden, www.earwormslearning.com, där säger dom en fras och upprepar sedan varje ord flera gånger på olika dialekter så man vänjer örat vid olika uttal. Den gillade jag så mycket så det blev ett köp, det var inte speciellt dyrt 15 pund ungefär 160:-
Man ska tydligen kunna lära sig genom att lyssna på bandet utan att egentligen lyssna om ni förstår vad jag menar, detta enligt en språklärare vi lärt känna. Hon kallar det "brainwash-learning" - precis min stil :-)
Kanske vi kan bli lite klokare nu
Ett litet smakprov:



Det är konstigt att dessa alternativ aldrig dykt upp då vi sökt efter portugisiska språkkurser på nätet, synd för dessa två är de som jag nog tycker är bäst av alla de vi hittat.

Det trista grå vädret fortsätter med mer eller mindre regn. backen är så mättad att när vi går på tomten plaskar det om fötterna. men vi ska inte klaga, vi slipper ju den snö och kyla som ni där uppe i nord tampas med. I stället har vi gkädjen att upptäcka nya blommor som tittar fram under våra promenader med hundarna. I dag gick promenaden till Carril där vi lämnade en julklapps-CD med julsånger till Mandy och som tack blev vi bjudna på kaffe på förstukvisten.



Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.     

                      

2 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Är imponerad av er aktivitet! Den liknar verkligen inte slöhögens! ;-)

Det märks verkligen att ni bestämt er för att bli invånare och inte turistboende!

Har fullt göra med vår inflyttning, så jag har inte alls hunnit läsa bloggar den senaste tiden. Nu är vi inne i huset, men massor av saker är kvar, så det är ett evigt springande!
Ha det gott nu under julhelgen!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ni är inte dåliga ni heller, ni har verkligen slitit och fått det så fint. Förstår att det är skönt att äntligen flytta in.
Se till att ta det lugnt under julhelgen i alla fall så ni hinner njuta av allt ni åstadkommit.

Ha en riktigt härlig jul och nyårshelg!

/Annelie