Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2012-12-05

Stormarknadens mysterier


Att handla är inte alltid så lätt. En dag när jag handlade hundfoder till hägnet laddade jag en vagn med sex säckar och gick till snabbkassan. En annan är van vid att snabbkassa betyder under 10 varor, men inte här inte. Här fodras att varorna ligger i en kundkorg för att det ska vara giltigt, då spelar det inte någon roll om där är 100 små grejer bara det får plats i korgen. Det var bara att maka sig vidare och ställa sig i en ny kö där vagnarna var lastade så de bågnade.

Snabbkassorna, fyra stycken med en kö, men ajabaja om 1 vara är i vagn

I dag handlade vi lite grann och ställde oss glada i hågen i en kassa. Det visade sig vara en kassa där barnfamiljer, gravida och handikappade hade företräde. Vi hade redan lastat upp på bandet och fick vackert finna oss i att en barnvagnsfamilj trängde sig förbi för att betala sina varor före oss.
Nu vet vi det så i den kassan ställer vi oss inte någon mer gång. Som sagt; man lär sig något nytt varje dag.

Inte tittar vi upp i taket och upptäcker att det är en specialkassa inte

När man köper en spis i Sverige får man med ett antal plåtar på köpet, men inte här. Här ingick bara en plåt upptäckte vi. Man vill ju ha fler plåtar speciellt som det är en varmluftsugn som kan grädda fler plåtar på en gång, och kanske man vill göra ett storbak nå´n gång. Alltså beställde vi två plåtar till vilka gick på en smärre förmögenhet; 82 €! För två plåtar!
Är det någon som funderar på att flytta ner och behöver installera en spis så är tipset; Ta med spisen med tillhörande plåtar från Sverige :-)

Nu när vi har fler plåtar gäller det att utnyttja dom, alltså blev det bak idag. En Toscakaka att bjuda våra kaffegäster på i morgon och en äppelkaka vi ska avnjuta ikväll tillsammans med den marsansås Anders var så go´ och hade med sig.

När vi åkte hem från skolan for vi förbi en firma där det fanns byggnadsmaterial, vi blev nyfikna och svängde in på gårdsplanen. Bland stenar och betongblock fann vi denna lilla krake bunden för att vakta. Han är så mager, nästan ingen päls och kan inte räta ut bakbenen. man undrar varför han sitter bunden där för någon vakthund är han inte. Han blev så lycklig när vi gick fram och hälsade. Jag tog kort och har gjort en vägbeskrivning som jag ska lämna till hägnet. Vi vet inte riktigt hur eller vad man kan göra för att befria honom, men dom på hägnet vet och jag vet att dom befriar hundar som far illa så förhoppningsvis klarar dom denna också.


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


7 kommentarer:

Maggan och Ingemar sa...

"Man lär så länge" man lever är ju ett bra ordspråk. Visst är det knepigt med andra länders regler mm men nu vet du ju hur du ska göra nästa gång. Vi har sett många hundar som vi förstår har något fel på höfterna, för de har problem med att gå. Vi kan inte förstå varför man inte ser till att hunden slipper lida, det gör riktigt ont i en att se. Det var ett hutlöst pris för plåtarna men det blir nog goda bullar :) Ha det gott.

Åse Rexius sa...

Hej
Vad ledsen jag blir när jag ser dessa djur. Jag är kanske för blödig för medelhavsländer?
Om det hade passat med mått och sånt hade väl någon kunnat ta med ner plåtar till er. Annars kanske ett skrotupplag har extra plåtar eller nåt.

Detta med kassorna hade jag aldrig fattat men det blir ju spännande när ni handlar om inte annat.

Bygg på lite nu så vi kan ta in på ert B&B när vi kommer ner.

Ha det
Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Maggan och Ingemar - Nog blev baket gott alltid, ena kakan har redan försvunnit.

Tråkigt nog har dom inte samma syn som vi i sydligare länder. Det lär ta lång tid innan den ändras.

Åse - Även om man är blödig finns det egentligen bara ett sätt att försöka få till en ändring och det är att engagera sig och sprida hur det går till så de får omvärldens ögon på sig.

Vi hör och lyder - vi ska sätta igång så det blir klart till i vår. Bara allt går som vi vill så...

/Annelie


Märit i Mariehem sa...

Det är inte så säkert att man får flera plåtar till sin varmluftsugn här i Sverige heller. I varje fall fick vi inte det när vi handlade en Wirlpool för ett halvår sedan.
Extra plåtar kostade en förmögenhet. Vi lyckades köpa från Tyskland genom en god vän och fick två plåtar och en ugnspanna med någon sorts beläggning för samma pris som en plåt kostade här i Sverige!

Gör verkligen ont att se den stackars hunden! Det är så fint att ni engagerar er för gatuhundarna!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Aha, jag trodde det var speciellt för Balay som är märket på vår ugn. Det är det största märket i Spanien o Portugal (som är en del av Siemens o Bosch). Inte tänkte vi på att man kunde söka plåtar i Tyskland, något vi ska tänka på om vi behöver fler.

Vi kan inte göra så mycket men lite kan vi bidra med iaf.

/Annelie

Maud sa...

Hoppas hägnet kan ta sig an den stackars lilla hunden.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det gör dom, bara dom lyckas befria honom. Fatima skulle åka dit fre em, Vi hoppas på det bästa
/Annelie