Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-06

Ännu mer hundar och sång


Det har varit en lång dag i dag. Den började med en morgonpromenad till Carill där vi fikade hos Mandy, vi gick runt på hennes tomt och avundades alla apelsinträd.

Jag for sedan in till Tomar för att hämta Carmen, jag ska lära henne att hantera hemsidan så att hon kan lägga in alla hundar som behöver hem och de som behöver sponsorer.
Hägnet har visserligen en slags hemsida men den är urdålig och ligger i en portal, man måste veta förkortningen på namnet, det långa namnet är "Associação Protectora de Animais de Região de Ribatejo " (förkortas Aparr) men på portalen ska man söka efter "Apatomar", inte helt lätt, jag försökte hitta dit i somras när vi kom hit men lyckades aldrig finna den.
Nåväl, när jag kom och skulle hämta upp henne hade jag med några säckar mat. Hon undrade om jag hade tid att åka till ett annat ställe där det finns ett 40-tal hundar och en massa katter. Det visade sig att dessa tillhörde hägnet men flyttas till detta ställe när det blir för fullt eller om någon behöver bo lite lugnare.


Här syns det hur lågt i tak det är


Vi tog hälften av säckarna med foder och for dit. Jag fick en chock. Nog är hägnet eländigt här i Tomar men detta var ännu värre. Det var hopbyggt av gammalt virke, lastpallar, korrigerad plåt och allt möjligt som funnits till hand. "Boxarna" var små, trånga och de flesta var väldigt mörka. Det var lågt i tak så Maria som sköter om stället kan inte vara lång, vissa boxar var inte mer än 1,5 höga.

Vad säger man? Det finns inte ord...

Bakom hägnet här i Tomar finns en stor tom yta som tillhör kommunen, dom försöker få tillgång till den ytan och lyckas det så kommer de andra hundarna att flytta dit. jag håller verkligen tummarna för att det blir så. men ännu mer håller jag tummarna för att vi lyckas med att hitta hem till de flesta.
Nu är det inte så många här i Portugal som adopterar så vi hoppas på andra länder.

Stackarn hade ett stort hål under ögat som inte ville läka, dom har försökt länge.

"Byggnaderna" kan anas bakom växtligheten

Stort tack till Anneli Nilsson, Familjen Lillvik, Anders Nilsson, Maud Nilsson, Jill Robertson och Karin Petersson som skänkt pengar till foder och hundkorgar.

För att fortsätta om dagen så hängde Carmen och hennes son Ricardo med hem och vi bänkade oss vid datorer och hade en lektion i bildbehandling för webben och Joomla som sidan är byggd i. Jag tror nog att dom greppade ganska bra och i morgon kväll ska dom börja lägga in bilder och beskrivningar på sidan.

Under tiden var Hasse ute och fräste backen med traktorn och lagde en god middag till oss alla.

Carmen och Ricardo på middag

I dag kom en till kör och sjöng för oss. Jag skrev fel datum förra gången, dom firar Dia de Reis (The Day of Kings)  den 6 januari genom att gå runt och sjunga för folk och det är den dagen julen officiellt slutar och alla dekorationer plockas ned. Om jag nu förstått rätt denna gång :-)

Dagens kör. Den här gången hade jag minneskortet i kameran

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anneli o Hasse! Så bra ni är på att skriva var dag, alltid roligt att läsa! Även i Baiao firas trettondagen med körer som besöker grannarna. I familjen delas det även ut "julklappar" eftersom detta är dagen då de tre kungarna, de vise männen, kom fram till Jesusbarnet med sina gåvor. Ha det gott / Ulla

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Ulla. Kul, nu fick vi veta lite mer och jag tror jag ska anamma det där med presenter, ska genast informera Hasse :-)
Sköt om dig
/Annelie

annikas vovvar sa...

Saknar er såååå!!

Kram!!
Hörs snart på skype!!!

Märit i Mariehem sa...

Så sorgligt med alla hundar, som behöver egna hem!
Tycker verkligen att du gör en stor insats som engagerar dig för dem.

Intressant att läsa om seder i andra länder!
Egentligen är det ju logiskt med presenter vi Trettondagen i stället för vid jul!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Annika - Detsamma, absolut skypa :-)

Märit - Man gör så gott man kan.

Visst är det kul att lära sig nya saker, hur det funkar i andra länder och ibland står man helt handfallen och vet inte vad man förväntas göra. Men man lär sig hela tiden.

Ha det så gott alla.

/Annelie

Sophie sa...

verkar så mysigt

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det är både mysigt och kul när man blir involverad i allt som händer. Vi trivs!
/Annelie