Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-10

Droppen som fick bägaren att rinna över


Nu har vi beslutat oss för att sluta skolan här i Tomar. Det har strulat hela tiden och idag fick vi helt enkelt nog. När vi kom dit kl 16 då lektionerna ska starta fanns ingen där. Vi blev hänvisade till ett annat klassrum där vi satte oss att vänta. Vi hade mött läraren på vägen in men hon var nu som bortflugen. Vi väntade ett tag och sa att nu skiter vi i det här och går och tar en fika istället. På fiket mötte vi några av klasskamraterna som var sena så vi följde med tillbaka i alla fall.

Öde klassrum

Efter ett tag dök läraren upp och lektionen kunde starta. Men vilken lektion! Den började med att vi skulle läsa ett helt uppslag ur Tomar-tidningen. Artikeln handlade om att motorvägarna är så dyra så ingen har råd att åka på dom - så mycket förstod vi i alla fall men det var allt. Läraren förklarade allt på portugisiska och ju längre lektionen skred desto snabbare pratade hon. Några av våra kamrater förstår och kan prata en del och t.o.m dom hade problem.
Droppen blev när vi fick ett papper med uppgifter. En av uppgifterna var att numrera olika ord i bokstavsordning och en annan att placera ut komman och punkter. Det känns som om vi har kommit över stadiet där man ska traggla alfabet och kommatering, det är inte riktigt vår tanke om språklektion. Så nu är det tack och hej med Tosdags-lektionerna.

Hur är det nu, vilket ord kommer först i ordningen? Är det r eller m? Och var ska punkten vara, kan det vara i slutet av meningen tro?

Det hänger säckar i träden längs med vägen.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Verkar som ett klokt beslut!
Förstår mig inte på att en lärare inte försöker göra undervisningen begriplig för eleverna!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Inte vi heller, det kanske var därför det var så några kvar i klassen. Vi får söka lärdomar på andra håll :-)
/Annelie