Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-22

Inte som förväntat precis


Idag är det inte så mycket att berätta. Regnet och hårda vindar har börjat om och idag var det till och med hagel, snöblandat regn och åska. Och vi som flyttade hit för värmens skull... Med tanke på att vädret just nu är ovanligt och att det mesta regn brukar komma i April undrar man hur det blir då.
John och Carolyn som vi bodde hos förra vintern då vi var här har stormen i helgen inte varit nådig mot. Deras balkong kollapsade och gästrummen de har mot framsidan är skadade + att ett 10-meters träd rasade ner på deras uppfart. Vi hade tur som klarade oss så lindrigt undan.

Mitt i allt kaosväder blommar det .-)

Skola har det varit idag, magistern hotade med skrivning i morgon. Hjälp! Kommer inte ihåg mycket och det som koms ihåg har en förmåga att blandas ihop.
I dag var det lunch med lärarens engelsk-elever också. Det fanns inte tillräckligt med elever så vi fick hålla till godo med klasskamrater i stället, vilket var riktigt trevligt. God mat för billig penning får man, 1.46 € för en lunchrätt, sallad, bröd och efterrätt. Klart prisvärt.

Tänk att få stå i en matkö igen! Man blir som ung på nytt

Fick ett sms i dag att telefonen och därmed internet skulle vara fixad, men inte vår inte. Det blev en tur till Tomar och PT för att felanmäla, som tur var fanns där en tjej idag som pratade engelska. Antar att dom kallat in förstärkning för det var fler än vi som hade problem med telefon och internet. Dom har lovat att komma i morgon em kl 6 för att fixa till det. Håller tummarna. Det blir till att balansera med datorn i badrumsfönstret en stund till för att dongeln ska få kontakt med omvärlden.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Usch, det är så besvärligt när inte internet fungerar! Tänk så otroligt beroende man har blivit av nätet.

Btw, hur påverkar bildstorleken i min blogg er. Mina bilder är ju uppförstorade. Skulle det vara lättare för er att ladda ner om de vore i samma format som era?

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Jag undrar hur 17 man klarade sig före internet? Idag gör man det mesta över nätet och står helt handfallen när det inte funkar som det ska.

Vi har inte den snabbaste uppkopplingen men har inga problem att ladda er sida. Har man sämre uppkoppling kanske det tar längre tid?

/Annelie