Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-24

Nedre köket på G...


Hej där ute, det är jag Hasse nu igen.

Vi tar det roliga först och det är att grabbarna som tillverkar köket till nedervåningen kom i går och sa att du skulle komma idag efter lunch, det vill säga efter två, och det gjorde dom med nästan hela köket i bilen. Det fattades några extra lister som de ska såga till på verkstaden men dom är nog med imorgon och då blir nog nästan hela köket klart, Annelie har någon bild på hur det ser ut nu idag.


I strålkastarskenet

Sen måste jag nog ändå skriva om ovädret som var här i Portugal i lördags, vi tyckte att det var grymt här men på andra ställen måste det ha varit rent jäkligt, det hade uppmätts vindstyrkor på 140 km i timmen, 2 döda, 21 skadade och många har blivit hemlösa. I kuststaden Nazaré var vågorna på 19 meter, på ett annat ställe där dom odlar jordgubbar i långa tältväxthus som täcker 10 ha försvann allt, hus bevattningsystem, allt. De brukar odla 800 ton om året, så nu blir det nog lite ont om gubbar här i år, tur att jag hann köpa ett kilo för 3 euro förra helgen. I norra Portugal har det kommit snö, där är det totalkaos och skolor har stängt.

Bilden tagen från Portugalnews

Inne i Tomar är det fortfarande trassel med telefonlinjerna, och elen svajar emellanåt. Tur att det inte är vanligt  med sånt väder här. Vi har fått tillbaka internet men telefonen vill inte funka som den ska.
Är ni nyfikna kan ni läsa vidare här och här.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

0 kommentarer: