Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-25

Otto i farten igen


I går skulle det bli avmaskning av hundar. Duro och Loffe får Drontal för vuxna medan Otto ska ha för valp. Jag delade upp en 35-kg vuxen-tablett och la långt in på köksbänken och gick för att hämta vågen. Ville kontrollväga hundarna innan så de får rätt mängd, några har liksom ökat i vikt.
Vad lyckas då Otto med om inte att nå det delade pillret och äter upp det!
Hjälp! Som tur är finns internet och efter en sökning där på överdosering av Drontal blev jag lite lugnad. Det som kan hända är att hunden kräks och blir dålig i magen, inget av detta hände som tur var, han må vara en stålhund.
Alltså blev det till att införskaffa nya piller till Duro och Loffe idag, och jag lyckades med konstycket att göra mig förstådd på den lilla portugisiska jag kan. Stolt!

Fika efter marknadsbesöket

Inte nog med att Otto tjuvar saker han har också lärt sig att öppna ytterdörren så den måste vi ha låst nu, detsamma med grinden. Han har även hittat diverse vägar att smita ut till grannen på, alltså har vi fått bygga på och för med resterande kompostgaller för att hålla honom på tomten. Han har en förmåga att skrämma livet ur grannfrun, hon tycker han är stor och otäck och man vill ju hålla sig väl med grannarna. Undrar vad han hittar på härnäst...  smart som han är.

Det finns ju några hundar som har tappat all päls i hägnet och jag har grunnat på det här med täcken. Det finns bara yttepytte små täcken här, dessutom hutlöst dyra, så det blir till att sy om man vill ha något. Hittade ett jättehärligt vadderat fleece-överkast på x-a pris så ett sådant inhandlades, det räcker till många täcken. Fram med symaskinen, rita av Duros regntäcke, klippa till och sy på maskinen som håller på att säga upp sig efter 25 år. Men jag fick i hop det i alla fall, det blev lite långt, det är trots allt en prototyp, men det värmer gott.

Duro som mannekäng

Vi var iväg till optikern för att kolla upp Hasses ögon igen och idag var trycket ännu högre. Är det lika på Måndag blir det doktorn för hans del.

Tyvärr ingen fortsättning på köket idag. Vi kunde inte vänta hela dagen på dom, vi var tvungna att fara iväg, kanske de var här efter att vi åkt. Men de lär komma på Måndag igen om inte annat.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

5 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Då är väl Otto ordentligt avmaskad då! ;-)

Det gäller att vara fiffig! Täcket blev stort och säkert varmt för en pälslös hund.

Hoppas att Hasse får ordning på ögontrycket! Det var allt tur att han råkade komma till optikern!

Hoppas att ni får en fin och trevlig helg!

/Märit

Maud sa...

Åhh, vad bra Anneli. Hundtäckena kommer bli toppen för hundarna. Jag hade också högt tryck i ett öga sist jag var hos optikern. Men det var borta efter kontroll några veckor efter. Hoppas Hasses också har försvunnit.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej på er alla!
Jag ska åka dit med täcket i dag och se om och hur det passar, tänkte ta mått på de andra som behöver värmande omslag också.

Vi håller tummarna att det åtminstone inte blir värre med Hasses ögon.

Ha en fin helg och sköt om er alla.
Kram från oss här i Portugal

/Annelie

Anonym sa...

Hej! Otto verkar vara en större variant av Robi, känner igen det här med kompostgaller, men dom hittar alltid en väg ut. Jag har också haft högt tryck på ena ögat men på kontroll ett år senare hade sjunkit betydligt. Nu finns det väl också bra mediciner. Lycka till med verben, det kommer att bli bättre!
Hälsningar
Agneta

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja tänk vad de kan hitta på de små liven. Trots alla sattyg är det svårt att bli arg på dom, de är ju så charmiga.

Verben ja - det ramlar ner en talgdank i mellan åt :-)

/Annelie