Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-20

Ovädershelg


Lördag
Hej, det här blir bara ett kort inlägg för att försöka beskriva denna Lördag så här långt.
Klockan är cirka 13,00 och vi såg på teven igår att dom varnade för hårda vindar idag, i stort sett var hela landet rödmarkerat utom en mycket liten landsdel och att det kunde på vissa platser nå 36 meter i sekunden, men jag ska medge att jag nog inte hade klart för mig hur mycket det är,
just här i dalen där vi bor kan det nog inte blåsa fullt så hårt, men jag har nog aldrig varit med om något liknande.
Klockan 9,40 slocknade elen, den kom tillbaka vid 10,30 i 20 sekunder, sen försvann den igen och har inte kommit tillbaka ännu, vi är bortbjudna på middag i kväll hos Mandy och hennes mor
(som är på besök från Orkney-öarna) men vi får väl se om det är möjligt att ta sig dit.
Annars har faktiskt Annelie varit duktig för hon har målat i vardagsrummet i bottenvåningen, så där är det snart snyggt.
Svar på om vi får någon el idag eller om vi lyckas ta oss bort på middag kommer senare, det här får betraktas som ett sånt där twitter inlägg.
Hasse vid knapparna.

Vi hann med en promenad mellan skurarna. Vi vet var regnbågen slutar...

Här i dikesbunkern har det aldrig varit vatten tidigare, nu rann det på bra

Söndag
Det blev ingen middag igår, det var strömlöst där också så den är uppskjuten till i dag.
Strömmen kom tillbaka vid halvtre inatt vilket är skönt. Vi var lite oroliga för maten i frysen men den har klarat sig. Tack och lov har vi gasspis så vi kunde laga mat i skenet av stearinljus.
Det är tur att vi bytt fönster, de har hållit tätt. Värre är det med fönstret i trapphallen. Av någon outgrundlig anledning är det hål i golvet och fönstret är mellan två våningar. Det är gammalt och otätt så där har det läckt in vatten som tagit sig ner till bottenvåningen och in i toaletten.
Vi har täckt fönstret med frigolit för att isolera och minska skaller-ljudet från fönstret, nu får vi se till att täta också.

Fönster mellan våningarna

Den inbyggda verandan har också läckt som ett såll runt fönstren. Upptäckte igår (har inte täkt på det tidigare) att dom murat en liten kant och satt fönstren innanför kanten, alltså rinner allt vatten från fönstren ner i fickan och vidare in på golvet. Hur sjutton tänker man när man gör en sådan konstruktion? Det blir en till sak att korrigera.

Takpannor i oordning

Några takpannor hamnade i oreda, bara en gick sönder. Tur att det inte finns något innertak på vinden, det var lätt att fixa från insidan. Det hade inte varit någon höjdare att klättra upp på taket, Det är högt!

Grannens uthustak ligger på vår och Antonios tomt. Som tur är det ingen som bor där.

Grannens trasiga tak

Internet har försvunnit också. När vi flyttade hit skaffade vi en dongel, är det någon som tror att vi kan hitta den nu? Nä, det blir att fara till stan och skaffa en ny och knalla in till telebolaget i morgon och felanmäla.
Sitter just nu på toaletten och laddar upp detta, här får jag kontakt med yttervärlden.

Regnet har fortsatt till och från idag och vinden har lugnat ner sig men är ganska kylig.  Det påminner om en svensk sommar just nu. regn, regn och åter regn, nu längtar vi till sommaren men då gnäller man väl över värmen i stället. Det är människans lott att aldrig vara nöjd, å andra sidan är det ju det som drivit utvecklingen framåt :-)

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Det var verkligen ett otäckt oväder. Vi fick flera takpannor sönderslagna och Jan var uppe på taket.

Våra solceller vajade betänkligt i stormen men så länge de står har vi el i alla fall. Vi har ju inte beroende av ledningar utifrån.
/Anna

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tur att det inte blev värre, hoppas inte Jan var på taket då det blåste som värst.
Ni måste ha varit oroliga då stormen tog tag i solcellerna.
/Annelie