Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-13

Pedikyr och mägder med grönsaker


I morse for jag iväg till hägnets "filial" för att idka lite pedikyr, en del av hundarna där har klor som icke är av denna värld. Otroligt nog låter dom sig behandlas utan några bekymmer. De är inte som våra som måste mutas. Duro måste vi t.o.m ha en tygmunkorg på samtidigt som han får mutor, detta för att blodvite inte ska uppstå. Vi har inte lyckats få honom att uppskatta eller ens acceptera pedikyren. För att inte tala om Otto som blir helhysterisk så fort vi kommer åt klorna, den enda som tiger och lider med bara lite sprattel är Loffe.

Låånga klor

Maria som ensam tar hand om filialen med klohunden i knät

Dom här satt i egna små burar för att dom tydligen är agressiva mot andra hundar

Burar och hundar överallt

När jag skulle hem därifrån frågade Maria som tar hand om hundarna om jag ville ha lite grönsaker med hem. Det är alltid gott med grönt så jag tackade ja. Hon for fram med kniven i grönsakslandet med en grym energi och när jag sa stopp lyssnade hon inte på det örat och Carmen sa att hon också skulle ha så det var lugnt, okej tänkte jag och lät dom hållas. När vi kom till bilen lastades ALLT in, och det var inte lite precis. När jag protesterade viftades det bara bort, och dom började gå därifrån. En sak är säker, det är inte lätt att tacka nej här inte.

Vi får nog bli vegeterianer om detta ska fortsätta :-)

En av kålsorterna vi fick. Vet inte vad dom heter, kanske någon av våra läsare vet?

Väl hemma blev det en snabbdusch för att intaga lunch hos grannen Lois. Där blev vi bjudna på en havsgryta med bönor och ris, till efterrätt blev det Tiramisu. Gott gott. Till kaffet dök Antonio med familj upp, de brukar alltid fika och smaka på efterräten hos Lois på Söndagar.
Det blev en hel del pratande, bl.a frågade Lois om vi hade ett papper som visar att bilskatten är betald och det hade vi förstås inte fått något. Så nu blir det till att besöka Financas igen för att få förhoppningsvis det sista papperet för vår fordon. Säger bara: Suck!

När vi kom hem satte jag i gång att rensa och ta hand om grönsaker. Det visade sig vara olika sorters kål, diverse örter, majrova, purjolök och en jättepumpa.Nu ska vi bara lista ut vad man gör med allt. När man frågar säger dom att dom använder allt till soppa eller sallad, alltså blev det någon slags kålsoppa till middag idag, den blev helt okej.
Hasse gick ner och bilade bort golvet i nedre duschen. Nu får vi duscha försiktigt i badkaret på övervåningen ett tag så att vattnet inte rinner ut i hallen. Hm, det blir en utmaning.

Vilken röra!

Dagens kålsoppe-middag

Ett tack vill jag ge till Maud Nilsson som skänkt pengar till medicin och bättre foder till Rufus. Och ett jättetack till Göran Nipsjö som också skänkt pengar till hägnet. Änglar finns!


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


9 kommentarer:

Maud sa...

Oj!! Välbehövlig kloklippning ser jag. :) Vad skönt för dem att bli av med dem. Hoppas Rufus snart mår bättre

Farsan sa...

kan det vara fodermärjkål,har sett något liknande som används att fodra vilt med ute i skogen. Hälsningar Farsan

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Maud - Hon hade i alla fall lättare att gå nu, gjorde inte lika ont.
Rufus har fått sitt specialfoder nu, tack snälla Maud för det, så vi hoppas att med det och medicinerna att han tillfrisknar snart. Rapporter kommer.

Farsan - Googlade på det och det var ju likt. Men här äter människorna kålen och blir det mycket fodrar dom djuren oxå. Å andra sidan är vi ju däggdjur så det kan ju inte vara fel :-)

/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Så bra att hunden med de långa klorna fick hjälp! Det måste ha varit ett lidande att gå med de tassarna!

Hoppas att det ordnar sig med duschen snart, så ni får det litet bekvämare!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hon hade ont i fötterna stackar´n och kunde knappt gå, så det var nog skönt.

Nu när vi skippat Torsdagsskolan ska det väl bli lite mer tid över så att vi åtminstone får en vettig dusch. Vi får ta oss i kragen och jobba på :-)
/Annelie

Anonym sa...

Oj Oj vilka klor, värre än Robis som jag/vi klippte häromdagen. Vi ska helst vara två när det gäller att klippa klor, och ibland även "dumstruten" på. Hoppas verkligen att Rufus blir bra. Det gör så ont att se alla hundar som mår dåligt, ni gör verkligen ett kanonjobb. Kul att ni har så fint väder..... här snöar det förstås som vanligt!
Hälsningar
Agneta

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Stackars er som bara får snö, jag lovar - vi är inte avundsjuka.

Skönt att Robins klor inte är lika illa däran, m a o sköter ni er, eller rättare sagt honom om än med vissa besvär :-)

Vi skickar en hälsning med sol och värme till er och hoppas att vintern snart ger vika.

/Annelie

Anonym sa...

"Caldo verde" heter den vanligaste soppan. Du kan säkert googla för recept. Alla odlar någon form av "couve" dvs kål i sin täppa.
/Gunilla i Monsaraz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja kål har vi sett överallt i alla möjliga former. Recept på Caldo verde har jag fått av Carmen nu så det ska vi testa nästa gång.
/Annelie