Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-15

Poletten trillar ner ibland


I dag var det första gången som poletten trillade ner i skolan! Jag förstod precis hur det skulle vara, blir så glad! Fick till och med förklara för Hasse. Ett tag var jag nära att ge upp, men det finns hopp. Vi gick igenom hur man använde regelbundna verb tillsammans med infinitiv. Nu gäller det bara att komma ihåg...

Före skolan börjar och på rasten brukar vi gå till skolcafét där tanterna är helt förvirrade. Det brukar vara totalkaos och man får sällan det man ville ha. Kanske beror det på språkförbistring och deras förvirrade lappsystem där de skriver upp vad som beställs, dom har en förmåga att blanda ihop allt,  men det brukar alltid lösa sig till slut med ett stort leende. Dom är helt underbara. 

Fikarast i skolan

De förvirrade men alltid glada tanterna i skolcafét

Har jobbat en del med hägnets hemsidan också. Hägnet har fått sponsorer som bland annat donerar saker som kan säljas på olika event eller så donerar dom en viss procent av sin försäljning / uthyrning. Helt otroligt vad som hänt på så kort tid. Nu har jag fått skapa en meny "Sidor vi gillar / Sites we like" där vi lagt upp sponsorerna. Man kan säga mycket om Facebook men i sådana här sammanhang är det guld värt. Undrar just om vi kan få någon sponsor från Sverige också?

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

3 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Härligt, snart är koden knäckt! Tycker att ni är jätteduktiga med era studier och framtsteg!

Maggan och Ingemar sa...

Språk är väl alltid knivigt i början, jag tycker ni är jätteduktiga som inte ger upp utan kämpar på. Det kommer ni att tjäna på i längden.
Roligt att det går bra på hägnet och att ni fått in lite fler sponsorer.
Ha det gott
Kramiz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Märit - Vi håller tummarna att vi lyckas knäcka hela koden. Snart ska vi ha prov och då lär vi få se hur mycket vi knäckt och kommer ihåg :-)

Maggan o Ingemar - Vi törs inte ge upp, då får vi med grannarna att göra. Dom är så pratsugna och är på oss hela tiden.

Hägnet skulle behöva hur många sponsorer som helst för att det ska kunna bli drägligt för hundar och personal, det är rena stenåldern där. Än ger vi inte upp :-)
Kramiz tillbaka

Ha det så gott alla!
/Annelie