Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-18

Regn, målning och el


♫ Regnet det bara öser ner och jag är så blöt om både skor och strumpor... ♫
Det börjar bli lite tröttsamt det här. Kollade nyss vädret och det ska fortsätta över helgen och i början på veckan. Trist för man har ingen större lust att vara ute och den enda som inte bryr sig speciellt är Otto, de andra två får man mer eller mindre släpa runt på promenaderna.
Tur då att det finns lite att göra inne men trist för vovvarna.

Dagen har ägnats åt att måla färdigt taket och grundmåla väggarna. det är en knepig grön färg som sitter på väggarna som är himla svår att måla över, men grundar man så går det bra. Att maskera runt dörrar, fönster och utefter golvet är inte helt lätt. Tejpen vill inte fastna på grund av den fuktiga luften. I natt hade vi värmefläkten på så det gick åtminstone att tejpa fönster och dörrar. Kakel-listen runt golvet får vi ta med färgskrapa sen när allt är färdigmålat. Som tur är går det lätt att få bort färgen.
Vi var iväg och införskaffade slutfärg till väggarna och lackbets till dörren mellan köket och verandan. Just nu är den så ful och man känner sig skitig när man tar i den fastän den är tvättad.

Den gräsliga gröna färgen försvinner

Hasse var iväg till EDP (elbolaget) tillsammans med Lois som hjälpte till med språket. Vi vill ju höja strömstyrkan i huset och det var någon "tekniker" här som bara sa "Complicado" och försvann. Ärendet låg öppet hos EDP men det händer inget så efter ett litet snack med dom har vi nu fått reda på vad som krävs för att strömstyrkan ska ökas från dagens 6,7 kva. Nästa vecka ska en pålitlig elektriker komma hit och checka av och se vad som behöver göras. Det vi vet just nu är att alla taklampor behöver jordkabel vilket de inte har idag.

Loffe kollar efter sin älskade husse då han far iväg

Novemberkaktus i Januari

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


4 kommentarer:

Anonym sa...


Hej,
Är ni helt bortblåsta ikväll?Såg just detta på DN (Diario de N alltså)
En man dog i Abrantes då han blåstes mot en dörr!
Vi ska inte klaga på att det blåseri Skåne../Gunilla i Monsaraz

http://www.dn.pt/galerias/fotos/?content_id=3003490&seccao=Portugal

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Oh så hemskt. Vi var på promenad med hudarna precis innan det tog i på allvar, vi hade tur. Än står vi kvar med fötterna på backen även om det varit strömlöst och vi har tappat internet. Som tur är lev det inte långvarigt.
/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Det låter verkligen som blåst det!
Då är det skönt att kura inomhus!

Vad duktiga ni är som sliter så med huset. Hoppas att ni får till det godkänt med elen också, så ni får den standard ni vill ha.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja det var riktigt otäckt. I land knakade och brakade det ordentligt och man vet inte vad det är, inte vill man gå ut i onödan heller.
På Torsdag får vi veta hur mycket som behöver göras med elen. Inte allt för mycket hoppas jag.
/Annelie