Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-17

"Rivigt" värre


Hej igen det är jag Hasse som har hamnat vid tangentbordet, Annelie har drabbats av en sjusärdeles hosta som blir värre på kvällen, faktiskt värre än min morgonhosta (rökare), så jag får väl berätta lite om framstegen i badrummet vilket inte är så stort idag då vi råkade titta på två filmer på teve igår, så klockan blev rätt mycket.
Ett tips är att ni kollar Swefilmer.se dom har rätt många gratisfilmer med svensk text, vi har datorn kopplad till teven.

Före...

Annars har ju jag bilat fram dom sista rören i badrummet och kört bort allt skräpet som har blivit över, så nu ska jag börja plugga dom rör vi inte ska ha kvar och köpa nya. Sen är det dags att börja lägga in golvbrunn i duschen samt flytta på handfatet så att det blir lite lättare att röra sig i badrummet, tidigare var det en bidé där inne men den tog vi bort redan på ett tidigt stadium. Sen är det dags att gjuta igen det och börja spackla upp fallen.
Kaklet som sitter på väggarna sitter så bra så det får sitta kvar så jag fuktisolerar väggarna och sätter nytt kakel ovanpå, och naturligtvis ett nytt klinkergolv. Det blir troligtvis en skärmvägg av glasbetong vid duschen. Jag får väl hoppas på att Annelie blir nöjd.

Och så här ser det ut nu...

Men hon har inte varit sjukare än att hon faktiskt har målat taket i vardagsrummet en första gång idag, och det börjar att bli dags att jaga ( tjata ) på Movitaco så att dom kommer med det nya köket till bottenvåningen snart, men det tror jag att dom har i "röret" redan.
Hasse vid Knapparna

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.6 kommentarer:

Alaska sa...

Hasse - vad var egentligen ditt yrke i ditt förra liv om man får fråga? Du verkar rentav vara en redi' Timellare upphöjt till 3 för f-n...!

Alaska sa...

Hoppas nu ovanstående inlägg inte missuppfattas bara - det jag ville framföra är att man är vederbörligen imponerad av din furiösa framfart!

Anonym sa...

För badrum,kök mm. Vill ni ha riktigt snyggt kakel, tvättställ mm
rekommenderas
http://www.santanna.com.pt/pt
även eng.hemsida.
De finns i Lissabon på rua Alecrim (Rosmarinsgat.)nära Cais do Sodré.
Vi köpte vårt kakel till kök o badrum plus tvättställ där för drygt 20 år sen.
Förra året var vi där för att leta ngt o han kände igen oss: "Tja, inte så ofta på den tiden att ngn kom från Alentejo för att köpa kakel,och absolut inte utlänningar"!
/Gunilla i Monsaraz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Alaska, ingen fara, jag missuppfattade dej inte.
Nu gillar jag visserligen att titta på Timmels byggande men det är nog inte riktigt det som gör att jag trivs med att reparera, utan grunden är nog 39 år av byggjobb, visserligen med ventilation men det har väl hänt att jag har sneglat lite på hur dom andra gör, och sen har jag alltid gillat att mecka med motorcyklar, vilket jag kommer att göra här också.

Gunilla - Tack för tipset. Vi har en väldigt stor firma som säljer kakel och badrum här i Tomar, faktiskt en av dom större jag någonsin har sett, men lite väl trendig för vår smak.
Det verkar vara lite så här, Tomar tycks vara en ganska dyr stad att bygga i då stämpelavgiften kan kosta upp till 5-6 tusen euro här mot bara 300 i grannstäderna, så här bor många som har rätt bra ställt, men i gengäld så finns det mesta i serviceväg.
Hälsningar Hasse.

Anonym sa...

Visst finns det mesta i Tomár, så även kakel.
Sant'Anna har litet speciellt, klassiskt och finare kakel(riktiga azulejos) än det vanliga utbudet, som i o f sig är stort nog men kanske inte alltid det man letar efter (ert gamla toagolv t ex, typiskt gräsligt mönster, dock inte ovanligt).
/Gunilla i Monsaraz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det är helt klart värt en titt. Visst är vårt golv gräsligt, och likadant är det i nedre köket, fast brunt. Men det får vänta ett tag.
/Annelie