Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-30

Så söta killingar


Vår söta "lilla" Otto hittar nya sätt att ta sig ut så dagen har bland annat ägnats åt att försöka täta till hans kryphål. Så fort vi fixat till ett ställa hittar han ett nytt. Börjar undra om han var en råtta eller get i förra livet, dom är lika svåra att stänga ute eller inne.

Apropå get så kom Antonio förbi och ville visa alla nya killingar som kommit hos grannen en bit bort. Han är getvakt då ägaren farit på semester till Algarve. Åh jösses så söta de är. Jag damp ner i halmen till Antonios stora bedrövelse, man kan ju bli skitig. Men vad gör det när man har en fin tvättmaskin? Getterna är skygga men några vågade sig försiktigt framåt och några killingar vågade till och med sträcka sig fram och nosa på ett finger eller en stövel. En av dom var så modig så han tuggade på mitt finger. När man sitter sådär bland allihop saknar jag getgården jag hade, men saknar allt jobb som var med den gör jag inte!
Vi var iväg till Abrantes i dag och införskaffade varmvattenberedaren som Maud & co samlat ihop pengar till. I morgon ska vi till hägnet och försöka få den på plats och se vad för rör och kopplingar som behövs. Tanken var från början att det skulle bli en så´n där liten genomströmningsberedare men det fanns inte tillräckligt med elkraft för den så det fick bli en konventionell vv-beredare i stället. Den var lite billigare så vi kommer skaffa en vattenanslutning för en vattenslang till vilket verkligen behövs. När vi volontärer är där och hjälper till med rengöringen använder vi "Carmens" vattenslang så att hon får gå med moppen på det knaggliga betonggolvet då hon gör rent hos valparna och det är inte det enklaste precis.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Alla djurungar är så bedårande söta, så jag förstår väl att du satte dig i halmen!

När vi nyss fått våra höns och just hade fått en ny kycklingkull, kastade jag mig på mage i halmen för att fotografera. Det skulle jag inte han gjort!
En kort stund senare stod jag på gården och slet av mig alla kläder som var fulla av hönsloppor. Hönsloppar bits, kan jag lova!
På den korta stunden jag låg där hade jag hunnit få på mig runt 50 stycken, så jag måste han hamnat precis på en nykläckt samling.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Fy för hönsloppor, jag har också råkat ut för det och det var minsann inte kul även om dom hoppade av efter några dagar.

/Annelie