Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-21

Skithund och hund-dito


Wow, idag har solen tittat fram. Det kom några regnstänk men de försvann ganska snart och runt omkring oss hotade molnen med mer regn men det uteblev. Det var så skönt med ett uppehåll och äntligen få se solen.
I går kväll blev det middag hos Mandy och hennes mamma. Vi åt så gott och hade så trevligt så klockan blev mitt i natten innan vi kom hem. Efter en promenad med hundarna stöp vi i säng bara för att väckas av Otto vid 6-tiden. Han har plötsligt fått för sig att han ska väcka oss i ottan för att leka och äta. Efter en del övertalning fick jag honom att somna om och han sov vackert tills klockan ringde. Då var han minsann inte lika pigg.

Trevligt samkväm

Eftersom det är Måndag for jag iväg till hägnet. I dag möttes vi av synen av en död hund i en av boxarna. Vet inte vad stackarn råkat ut för men hon hade ett sår i sidan, kanske dom slagits.
Maud Nilsson från min gamla förening för rumänska gatuhundar har varit så gullig och dragit igång en insamling till en varmvattenberedare till hägnet. Jag var till Tomarel, där vi köpt vår köksutrustning, och frågade om dom kunde tänka sig att sponsra, de sänkte priset från 206€ till 150€ vilket är jysst med tanke på att det inte är så lätt för företagen här nu.

Några sjuklingar

I går fick jag meddelande att hon, Anneli Nilsson, Majny och Lois Gillberg samlat ihop pengarna som behövdes så idag har jag försökt utröna om ledningarna klarar av den vv-beredare som vore behändigast och bäst för ändamålet, en  genomströmningsvärmare på 6000W. Det vill till att ledningarna klarar av den så de inte smälter eller börjar brinna. Nu väntar vi bara på svar och skulle det inte funka med en sådan får vi sätta dit en traditionell beredare.

Titt ut

Efter att ha tagit om hand om hundskit hela dagen kom jag hem och fick ta hand om en skithund istället. Otta hade haft den goda smaken att rulla sig i ovan nämnda produkt vilket gjorde att han stank. På med regnkläder och ner med den "lille" i badkaret. han gnällde och ömkade sig en hel del men schamponerad blev han. Vi tog upp och torkade honom men han stank fortfarande så det blev en vända till i badkaret. Denna gång var det inget gnäll, han satte sig så fint och lätt sig schamponeras en gång till, han såg till och med ut att trivas.

Otto får sig ett bad

Fötterna på bordet, filt om benen, ett bra korsord och en wiskey och omgiven av sötnosar efter en dags slit o släp. Mys!

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Varken hundskit eller skithundar är kul. En av våra har för vana att äta hundskit om han kommer över någon trevlig. Det är ju om något ännu värre.

Härligt att solen har tittat fram. Vi hade en del sol i helgen som gick men det var ganska kallt.

Vi samlade in till en varmvattenberedare till hägnet i Spanien som mina hundar kommer ifrån. Gott för dem att få varmvatten.

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Otto försökte sig på att äta hundskit i början men det lyckades vi få stopp på som tur är.

Visst känns det bra när man kan hjälpa till och göra tillvaron lättare för både folk och fä :-)

Ha det så gott
/Annelie