Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-01-29

Vitaminer och prepositioner


Förra veckan fick vi en kasse apelsiner av Mandy som blåst ner under stormen. Hon hade räknat medan hon samlade i hop dom och fick det till 300 stycken som hon inte visste riktigt vad hon skulle göra med. En del blev marmelad som vi bidrog med burkar till. I dag fick vi en kasse apelsiner till plus marmelad. Apelsinerna är nog inte helt mogna för juicen blir aningens besk men vi får i oss massor med vitaminer så vi håller oss friska och krya.

C-vitamin i mängder

Häromdagen gjorde jag en sammanställning av vad vi lärt oss i grammatikväg - vi har ingen lärobok utan kör med lösbladsystem och det har en förmåga att bli en viss oordning bland alla papper, man ägnar en hel del tid att leta efter rätt papper vilket är otroligt frustrerande.
Efter sammanställningen var allt så himla klart, det blev en del aha-upplevelser när man såg allt samlat.  Men många aha försvann under dagens lektion. In kom nya varianter som gjorde oss förvirrade. Igen!
Vi skulle göra uppgifter där vi skulle sätta in olika prepositioner, 14 stycken totalt, av dessa hade vi bara tre! rätt. Och vi var inte ensamma, de flesta hade mellan tre och fem rätt, en lyckades få ihop hela elva rätt, helt otroligt duktigt.
Ryktet går i skolan om vårt engagemang i hägnet så det ser ut som om det blir fler volontärer vilket är glädjande.

Ny blomma vid vägkanten

För ett tag sen hittade vi en "kotte" under en promenad, den såg lite rolig ut så vi tog hem den för att försöka få reda på vad det var. I söndags hade vi några bilder på växter vi sett, några av våra läsare berättade att en av dom var Magnolia. Blev nyfiken och googlade på Magnolia och fick där syn på vår "kotte" som är fröhållare från just Magnolian, så nu vet vi vad det är. Tänk vad man lär sig tack vare er kära läsare, helt underbart :-)

Magnolia-"kotten"

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej
Vad härligt med alla apelsiner. Har ni själva några fruktträd?
Jag hoppas vi kommer ha många i framtiden :-)

Prepositioner är nästan det svåraste att lära sig tror jag. För mina elever, som i många fall har ett annat modersmål än svenska, tycker det är jättejobbigt.

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Åse. Några fruktträd har vi: äpplen, marmelo (kvitten på svenska)och fikon som fanns då vi kom hit. Sen har vi planterat apelsin och clementin som vi hoppas överlever, mandel, valnöt, vinbär och persika. Vi får se om dom tar sig efter allt regnande. Vi håller tummarna

/Annelie