Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-02-11

Förälskad, ben och sjukling


Måndag igen och jobb i hägnet. I dag for jag dit tidigare eftersom vi ska ha extra språklektion på eftermiddagen. I morse var det riktigt kallt och eländigt, höll på och frysa ihjäl innan arbetet gjorde en varm. Varje gång man kommer är där nya ansikten. I dag var det en blind hund som var ny. Han var otroligt vänlig, inte alls misstänksam så som man förväntar sig. Han följde efter hela tiden och ville ha kramar. Jag är förälskad (igen!)Maud Nilsson har skänkt pengar till ben åt hundarna. Vi var iväg till "vår" djuraffär idag och frågade om dom kunde ge ett bra pris och det kunde dom. Vi rensade lagret deras och fortfarande finns en slant kvar så vi fortsätter att rensa lagret när dom fått en ny sändning.


Jag satt och kelade med Rufus ett tag i dag. Han bor tillsammans med en valp som hela tiden ville bita i mina händer. Tänkte att jag skulle försöka hitta någon hållbar leksak till valparna men allt man hittar är mjuka pipsaker som dom tuggar sönder i ett nafs. Det fanns en boll som var lite mer hållbar men attans så dyr så det blir till att försöka klura ut något som inte kostar allt för mycket, helst gratis. Dom behöver verkligen något att göra. Likaså försöker jag klura ut någon form av aktiveringssak till de stora, men det måste vara hållbart eftersom dom är så frustrerade att allt slaktas per omgående. Med tanke på att det ofta är blött och skitigt i boxarna måste det vara något som är lätt att göra rent också. Det finns massor med gamla bildäck i utrymmet bakom hägnet,man kanske skulle kunna använda till något.  Någon som har ett tips?

Det har varit ett knepigt väder hela dagen. 10 minuter ösregn och närapå stormvindar och där emellan klarblå himmel med strålande sol. Klart svår väderlek att klä sig rätt i.

Hasse stackaren är krasslig i dag, han hostar så han håller på och vänder sig ut och in. Undrar just om cigaretterna hjälper till?

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

4 kommentarer:

Aura sa...

Hej Anneli o Hasse,
Krya på dig Hasse o låt bli cigarreterna, men det är lättare att säga för den som inte har smakat på sådant gift.
Ni har rensat olivträden, hundarna älskar att leka med pinnar, varför inte kappa av en del grenar o förvandla de till leksaker,m.a.o
tuggpinnar, det värsta som kan hända är att de går sönder, men de kostar väl ingenting heller.
Ni får tåla lite vinter, snart sveper vindarna med sig kylan o fram spriker solen på nytt.
Ha det gott...Aura

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Aura. Det är ju genialt! Så simpelt och man har det framför näsan och ser det inte, nu skäms jag.
Nu ska här sågas :-)
Tack och ha en bra dag
/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Tänkte också föreslå pinnar, men det rådet hade ni redan fått.

Hoppas att Hasse kryar på sig snart. Djup hosta är så förfärligt jobbig.

/Märit

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Nu får jag skämmas dubbelt! :-)
Vi jobbar på att herrn ska bli bra så han kan jobba vidare.

/Annelie