Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-02-01

Lovebirds, elementskydd och piriformis


Vi har fått nya familjemedlemmar idag. Två söta små "Lovebirds" (Agapornis). De är unga, bara 5 veckor gamla och lite skygga men det ska vi nog ändra på bara vi kan ha dom kvar. Det hänger lite på om Loffe kan vänja sig vid dem. Han är totalt galen, värre än när en löptik är i närheten. Han hoppar och vill åt dem, gnäller, skriker, flåsar, slickar på golv och väggar - m a o helt galen. Vi får ha honom kopplad, speciellt då han är i köket annars skrapar han sönder våra fina köksluckor, tror nog han kan vänja sig bara han får lite tid på sig, han är ju trots allt en jakthund.

Odöpta än så länge. Namnförslag någon?

Elementet sitter lite lustigt i köket och det vill man ju helst dölja så gott det går. Vi lämnade ett önskemål på elementskydd till vår kökstillverkare och i dag kom han med "möbeln" tillsammans med ett vitrinskåp. Måste säga att det blev riktigt bra och vi är helnöjda.

Före

Och nu

Hasse har gnällt över ryggont som gått ner i benet ett tag så ikväll åkte massagebänken fram och han fick en behandling på rumpan. När man har ont i ryggen tror man ofta att problemet sitter i själva ryggen men väldigt ofta sitter hela problemet i rumpan, närmare bestämt i en muskel som heter piriformis. Enkelt uttryckt fäster den på lårbenet och svansbenet. Blir den spänd och kort trycker den på ischiasnerven och "drar" i svansbenet som sitter ihop med ryggraden, därmed påverkas både ben och rygg. Med lite massage och triggerpunktsbehandling får man muskeln att slappna av och den slutar dra i svansen och trycket mot ischiasnerven avtar. Fiffigt va?
Hasse brukade gå till en kotknackare som "bröt" ryggen tillrätta, det trista är att de bara påverkar symptomen men tar inte hand om det reella problemet dvs den spända muskeln.


Jag gick sjukskriven nästan ett år för s.k ryggont, till slut kom jag till en läkare som konstaterade att det var just piriformis som var boven i dramat. Då hade jag gått så länge så enda sättet att få muskeln att slappna av var sprutor med tandläkarbedövning direkt in i muskeln, och det var ingen höjdare kan jag lova men det hjälpte. Har inte haft ont i ryggen på samma sätt sen dess, börjar det göra ont så kör jag med stretching för just den muskeln och tjillevip går det över.

Effektiv stretch.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, ni skrev tidigare om era fönster med enkelglas som ni tänkte byta. Vi hade vår glasmästare här i veckan och de lyfte av alla fönster och bytte ut enkelglaset mot en kasett med tvåglas isolerruta, hur smidigt som helst. Det blev jätteskillnad! Hls Ulla i Baiao

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Ulla
Dom gjorde likadant här och jag håller med, det blev en himla skillnad. Och snabbt gick det. Här skrev vi om det http://svenskiportugal.blogspot.pt/2012/11/fonster-dorrar-och-hastar.html

Ha det så gott och dragfritt :-)
/Annelie

Maggan och Ingemar sa...

Tack för tipset om ryggen, ska nog ta och lära mig dina knep.
Piller och sprutor hjälper nog bara för stunden.
Kram

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

det lönar sig att försöka, jag får väl hålla kurs nästa gång vi ses :-)
/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Ska också försöka göra som kvinnan på bilden - hur jag nu ska lyckas med det - för jag är säker på att det är samma problem jag får emellanåt.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja du Märit, ibland är det svårt och få till det när man har ont och är stel. Då brukar jag få nöja med att bara lägga upp benet på det böjda benet utan att använda armarna bakom låret, om du förstår vad jag menar. Det ska "dra" på undersidan av låret mot skinkan. Sen när man lyckats sträcka ut muskeln under några dagar kan man försöka fånga det undre benet. Om jag inte lyckades förklara så säg till får jag ta ett foto och visa. Lycka till :-)
/Annelie

Anonym sa...

Om inte Piriformisövningen hjälper
kan jag rekommendera McKenzie-metoden

http://www.ordochbok.se/visa_produkt.asp?t=Behandla+din+egen+rygg&id=364637&lang=sv

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Tack för tipset, alltid bra att veta
/Annelie