Lustiga lagar


Vi får med jämna mellanrum nyhetsbrev från Hey Portugal, en tidning på nätet för inflyttare. Denna gång berättade de om ett par som fått 70€ i böter för att de inte haft kvitto på skinkan de hade i bilen.
Det är en ny "lustig" lag som införts från årsskiftet. Man måste ha kvitto på allt man handlar, t.o.m om man tar en kopp kaffe på caféet, har man inget kvitto att visa upp kan man få böta mellan 70 och 2000€! Har man otur kan det stå en skatteinspektör utanför butikerna och kolla att man har den lilla papperslappen, så nu gäller det att be om kvitto överallt. Här kan ni läsa mer om ni vill
Undrar just hur det går till på Fredags-marknaden? Och hur vi ska göra när vi ska stå på marknad i mars.

Otroligt fin blomma

På Tisdag ska vi lämna tillbaka de söta små pippifåglarna. Trist för dom är helmysiga och kvittrar så glatt. Loffe stackaren har fortfarande dåndimpen när han ser och hör dom. Ett tag trodde vi att det skulle funka, han lugnade ner sig när de var i köket. Men så satte vi ut buren på balkongen för att dom skulle få lite sol och frisk luft och då for djävulen i honom igen så nu är vi tillbaka på steg ett. Han får inte röra sig fritt i huset som det är nu och det är inte så snällt mot honom så vi ger helt enkelt upp.

Videkissarna eller vad det nu är har blivit stora


Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

Kommentarer

Åse Rexius sa…
Hej
Stackars Loffe. Nej det fungerar ju inte om de inte kan husera tillsammans.

Vad underbart det ser ut med videkissar.

Skall ni sälja tvålar på marknaden?

Åse
Hej Åse.
Ja, jag ska sälja tvål och lite annat som folk skänkt, bl.a babykläder och grejer som jag får i veckan, vet inte vad det är än, blir spännande.

Håll ut - snart är videkissarna hos er också :-)

Ha det så gott
/Annelie
Anonym sa…
Kvittona har vi inte hört om än. Men däremot,om man kör omkring med en stege på biltaket, kan man när som helst stoppas av polisen som avkräver "licenca".
Det hände oss en gång men som tur var hade vi köpt den ärligt och hade kvitto!
Gunilla i Monsaraz
Bra att veta om vi behöver ta något på taket, det är ju svårt att dölja :-)
/Annelie

Populära inlägg i den här bloggen

Gäster upplever genuint lantliv

Vilket mörker

Finbesök idag