Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-02-27

Muito escola


Igår kom rörfirman med en ny cirkulationspump till värmepannan så nu funkar värmen i gen. Tråkigt nog orkar den inte hålla kylan stången på nätterna eftersom kåken är oisolerad, så vi ska koppla in värmepatronen som får hjälpa till nattetid.
Det har varit klart väder ett par dagar och det har gjort att på nätterna har det varit temperaturer ner till minst två-tre minusgrader, det låter inte mycket för er i Sverige men för oss med helt oisolerat hus är det rena polarvintern, men i gengäld är dagarna helt underbara.

Tidig morgon

Mycket frost... Brrr

Vi fick också tillbaka skrivningarna vilka var över förväntan. Maxpoäng var 20, allt över 10 var bra och under 10 inte riktigt lika bra. Annelie hade 12,9 poäng och jag hade 8,0. Glädjande var i alla fall att av de frågor jag svarat på var många rätt,  en del hoppade jag faktiskt över. Trots att vi hade våra anteckningar bredvid under skrivningen gjorde vi tabbar. Även om det inte var topp-poäng var vi ändå nöjda, och det är trots allt inte något officiellt prov.
En av tjejerna på kursen var så frustrerad över svårighetsgraden, inte bara provet utan hela alltet att hon började gråta. Hoppas hon inte ger upp bara.

Dagens lektion. Eu=jag,  Tu=du,  Ele/ela/V=han/hon/den/det,  Nós-=vi,  Eles/elas/vocês-=de/deras beroende på kön, och alla verb ändras efter person. Suck!

I skolan finns det en sak som är lite besvärande och det är det faktum att vi studerande ofta ber vår lärare att låta oss studera på något lite annorlunda sätt än att bara gå efter den lärobok som vi har. Men det har visat sig att om vi ska kunna göra det så måste vår lärare skapa exakt allt material själv vilket har gjort att han känner det som att han helt saknar familjeliv nu mera, och det känns ju ganska beklämmande.
Men han har faktiskt bett oss hjälpa till med att läsa upp en dikt var från våra olika språkområden för lärarkåren på skolan den 14:e Mars, och vi talar tydligen totalt 11 olika språk, och då svenska är lite av en bristvara så har jag blivit tillfrågad om jag kan göra det och jag lutar nog åt Karin Boyes dikt om knopparna som brister, givetvis kommer ingen att förstå orden jag läser men Dacio vår lärare har lovat hjälpa till med en liten översättning om innehållet till portugisiska så att vi ska kunna förklara för folket vad den handlar om. Allt som allt kan det nog bli lite spännande i alla fall.
Hasse vi knapparna Hälsar.

Roliga fröbollar på ett träd. det ser ut som tofsar hängande i snören.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till provresultatet.
Våren är förhoppningsvis på intågande även här i Svedala iaf i Stockholmstrakten.
Ha det bra med värmepumpen.
Kramar ML mfl.

Åse Rexius sa...

Hej
Vad duktiga ni var på provet. Jag hade nog varit en av dem som börjat gråta.

Ja ta Karin Boyes dikt. Den är fin. Läs med inlevelse och darr på stämman så fattar de nog ändå. :-)
Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Marie-Louise - Tackar tackar.
Vi försöker fatta värmepumpen men det är inte lätt. Teknik är bra när man fattar den!!

Åse - Han får öva på darret innan det är dags för uppläsningen :-)

/Annelie