Ombytligt väder


I går satt man med bara armar i T-shirt och idag kom vinterkläderna till användning, både mössa, halsduk och handskar. Snacka om vändningar i vädret. Det var åtminstone vindstilla på förmiddagen så Hasse kunde starta en brasa och äntligen bli kvitt riset från äppelträden.
Jag ägnade förmiddagen till tvåltillverkning. Det är flera sorter som tagit slut så det blir några dagar som kommer ägnas åt tvål. Tidigare har jag smält fetterna i vattenbad men kom på den ljusa idén att använda CrockPoten i stället. Att man inte kommit på det tidigare, det gick som smort. I dag blev det två sorter som ska ligga i sina formar till i morgon och sen ska de "mogna" i två månader innan de är klara.

Första omgången tvål

Ovärderlig CrockPot

I går var vi till He-Roy, en secondhandbutik för möbler. Där hittade vi en läcker bänk/skåp som Hasse hämtade i dag. Lite oroligt var det för transporten då möbeln var så lång att den skulle hänga till hälften utanför bilen vilket polisen tydligen inte uppskattar, men det gick bra och han kom hem osedd. Nu pryder den sin plats i nedervåningen och skall tjänstgöra bland annat som TV-bänk.

Riktigt rustik möbel, tung som attan

I dag var så den stora karnevaldagen i Tomar. Tråkigt nog började det blåsa rejält och ösregna på eftermiddagen så det var tveksamt om vi skulle fara in till stan. Vädret lättade så vi hämtade upp Mandy och for in i alla fall. Vi satte oss på stora torget med en fika och väntade, förr eller senare kommer alla event dit. Sent om sider anlände dom exakt samtidigt då regnet började igen. Så tråkigt för dom. Allt jobb dom haft med att anordna allt och så regnar det! Många hade inte brytt sig att komma så det var ett tämligen klent karnevaltåg med flera tomma släp. Några var dock tappra och trotsade vädret så ett litet tåg blev det i alla fall.
Bilderna blev inte så bra, får skylla på regnet

Vi har mött Batman minsann

Söta barn

Mindre söta vuxna

Mer eller mindre tomma ekipage, men somliga var tappra...

Många varianter var det i tåget, låtsashästar...

... och riktiga hästar

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

Kommentarer

Anonym sa…
Snygg bänk! Blir väldigt bra förvaringsmöbel kan jag tänka. Liknar mkt en vi köpte för några år sen i Reggie med breda hyllplan inuti. Vi tycker vår bänk "lyfte" hela rummet.
Grattis!
Ja vädret kan vara synnerligen ombytligt i P-gal.
Glöm inte sen "avril - aguas mil", dvs aprilväder då det kan komma småskurar hela tiden...
Gunilla i Monsaraz
Riktigt fint kap med bänken. Den ser både snygg och praktisk ut!

Stackars alla som jobbat så med karnevalen och så saboterar vädret på det här sättet.
Hoppas att något går att återanvända till nästa år.
Gunilla - Nu gäller bara att hitta möbler som funkar i hop med bänken.
Jag tror minsann vi hade försmak på April-vädret idag.

Märit - Vi är riktigt nöjda med bänken, hoppas resten av möblemanget blir lika bra.
Tycker verkligen synd om paradfolket. Det är bara att hoppas på bättre tur nästa år.

Ha det så bra gott folk :-)
/Annelie

Populära inlägg i den här bloggen

Gäster upplever genuint lantliv

Vilket mörker

Finbesök idag