Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-02-10

Politiker och enögd


Jag blev om bedd att närvara när ett lokalt politiskt parti JP skulle komma till hägnet. De skulle göra studiebesök, insamla information och förhoppningsvis donera en slant. Vi stod utanför bra länge och många ord blev sagda. Nu förstår jag ju inte så mycket men det viktigaste blev översatt.
Det finns ju ett kommunalt dödshägn här (de avlivar hundarna efter 7 dagar) och där finns en kommunal veterinär som inte gör så mycket mer än att ta kål på hundar. Partiet ska besöka det hägnet och fråga varför veterinären där inte gör sitt jobb, som att behandla sjuka djur, göra steriliseringsprojekt eller ordna infomation/utbildning om djurhållning/ eller vikten av sterilisera och varför hon vägrar samarbeta med Aparr osv.
De ska kontakta TV, press och radio för att informera om situationen, skapa en stiftelse, några skulle bli volontärer och hjälpa till med PR mm, donera 50€, försöka påverka kommunen att låta hägnet få mer utrymme alternativt byta lokaliteter, mer kommer jag inte ihåg. Nu återstår det att se hur mycket av det utlovade som blir av men det är i alla fall framsteg att dom kom.


En av grabbarna kom ut ganska omgående efter att dom gått in i hägnet på sitt studiebesök. Han var chockad över hur hundarna hade det och var bekymrad över arbetsmiljön Carmen och Ricardo hade.
Han frågade om volontärerna fick betalt för att vara där (den meningen förstod jag faktiskt) och jag bröt in och sa - Nej, vi får inte betalt, vi betalar för att vara där! och det gör vi genom att betala medlemsskap, bidra med foder och annat som behövs.
Hasse var tålmodig och väntade tappert medan allt detta pågick. Han tog dock en sväng till järn/färghandeln och införskaffade betongspackel till nedre badrummet så att vi kan få ordning på det till slut.

Det är inte moln utan spår efter flygplan. Trafiken är livlig häröver. Tur så når inte ljudet oss.

Efter sammankomsten for vi till optikern och Hasse fick ut sina nya glasögon och numer ser han på världen med nya ögon. Jag fick ut mina provkontaktlinser. Kan lova att det var inte lätt att få ut dom ur ögonen när vi slutligen kom hem. Ena ögat gick bra men det andra var knivigare. Jag fick tag i linsen men det sa "Slurp" och den åkte tillbaka till ögat. Efter flera försök och nyklippta naglar lossnade den till slut och nu svider det bra i ögat. Dom satt i lite för länge så här första gången och jag antar att det var därför, ögat blev lite väl torrt. Får se till att inte ha dom i så länge nästa gång.

Efter besöket i stan for vi hem för att ta hand om hundar, duscha och byta kläder för att sedan hämta upp Mandy. Tanken var att vi skulle titta på karnevalprocessisionen men det visade sig att den var i morgon! Alltså blir det ett nytt besök i stan i morgon. När vi ändå var där passade vi på att besöka en restaurang för intagande av måltid och ett glas vin vilket satt väldigt bra efter en körig dag.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Maud sa...

Vad bra att de visar sitt intresse för hundarnas väl. Vi får tro att de får till en förändring också. Men helt klart ett steg i rätt riktning. :)

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja nu är det bara att hålla tummarna och att dom jobbar lite snabbare än den genomsnittliga portugisen så att det händer något :-)
/Annelie