Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-02-05

Snabb leverans och service


I Torsdags beställde jag grejer till tvåltillverkningen från Tyskland. Trodde att det skulle ta ett tag innan allt skulle komma hit.  När vi var på väg till skolan ringde telefon. Vi fattade inte så mycket mer än att det var från FedEx och att det handlade om varorna jag beställt. Vi försökte säga på vår stapplande portugisiska att vi inte var hemma och att dom skulle komma på Torsdag, vilket vi inte lyckades med. Mannen som ringde gav inte upp hoppet utan ringde en gång till med samma resultat.
Efter dagens skollunch som vi har varannan vecka (denna gång skulle vi konversera på portugisiska med Dacios elever) bad vi Dacio om hjälp. Han ringde upp FedEx och det visade sig att killen ställt allt på vår trapp. Snacka om service, det behövdes ingen påskrift här inte.

Varorna poserar på massagebänken som också kommer få tjänstgöra i vårt blivande Gasthaus
Dagen lektion var lika förvirrande som vanligt så efter skolan for vi tillsammans med Mandy till grannbyns café och dränkte våra bedrövelser i ett glas vin. Väl hemma stod alla tunga paket på trappen utanför dörren på övervåningen. Nu har jag både cocosfett och rapsolja och ett extrakök där jag kan härja fritt med tvåltillverkning i helgen utan hundar som springer i vägen. Jag beställde också små söta tvålformar som ska användas till att göra gästtvålar till våra blivande gäster som kommer bli bortskämda. 

Fina blommor på en buske

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

2 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Här beställs det också rätt ofta från Tyskland och det brukar alltid fungera perfekt.
Ni har säkert skaffat er ett gott rykte som pålitliga personer, eftersom de vågade lämna ut varorna utan påskrift.
Det gör i och för sig våran brevbärare ibland, men så har vi ju också bott här länge.

Spännande med tvåltillverkning.
Vad du är duktig, som håller på med det också!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Killen som lämnade grejerna hade nog ingen aning om vilka vi var, han tyckte nog det var enklare att lämna allt istället för att traggla vidare med tröga utlänningar. Vem vet, han kanske snackade med grannen också?

Det är jättekul att göra tvål, och ännu roligare när dom hjälper folk som har diverse hudproblem.

Ha det så gott
/Annelie