Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-02-02

Snösubstitut


Hej där ute, ikväll blir det jag Hasse som skriver.
Jag vet inte vad Annelie kommer att lägga in senare (hon sköter bilderna) men blir det någon bild på blomsterängar så har vi sagt att vi i brist på vår svårt saknade snö får titta på ängarna som substitut, och de kan faktiskt vara ganska vackra.

Som ett snötäcke med Baldersbrå (tror jag)
 
Annars har det inte varit så mycket utom att jag har varit till en grannstad och köpt rördelar till den där vattenberedaren som ni har sett tidigare och min hustru kommer nog att tvinga mig att koppla in den på Måndag.
Jag har gjort lite nytta här hemma också för jag har, hur ska jag förklara, jo jag köpte ju 40 vinstockar på marknaden i fredags för 1.25 € styck vilket verkar vara ett bra pris då dom tar 1,39 på lantmännen och dom stockarna är mycket mindre. Vinstockarna ska klippas innan dom planteras och det har jag gjort idag, både det att man bara ska ha 3 blivande kvistar och att rötterna bara ska vara cirka 10 cm långa.

Sista dagarna har det fullkomligen exploderat

Och sen senare på dan gjöt jag igen golvet i det nedre badrummet, så nu är avloppsrören på plats åtminstone, jag ska lappa ihop väggen imorgon och sen är det bara att spackla upp fallen och börja isolera allt innan vi kan kakla.

Hasse vi knapparna, i morgon är det nog Annelie bara hon vilat skallen lite, hon har suttit vid datorn hela dagen för att få till tvålsidan på engelska.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

6 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej Hasse
Skall ni bli vinbönder nu också? Lasse ,min man, kommer bli galen av avund. Det är hans dröm att få gå och beskära och stampa vin. (Jag vet att man inte stampar själv).
Hur mycket vin blir det från era stockar när de blivit som bäst?

Åse

Anonym sa...

Hej Åse, njaa vinbönder har vi nog inte föravsikt att bli direkt men visst kan det vara kul med lite vin i November.
Man skördar druvorna första veckan i september här och sen jäser det i två månader.
Och jag ska bara plantera 40 stockar i år så det lär inte bli så mycket att pressa.
Grannen gör som sagt två tusen liter vin varje år som vi alla i grannskapet dricker av.
Hälsningar Hasse

Märit i Mariehem sa...

Maken har också drömmar om en liten vinodling. Han har faktiskt gjjort en liten vingård inne i vår trädgård. Den har väl runt 7-8 plantor, som jag nogsamt klippte för ett tag sedan, då han hade annat att göra.

Vi får många klasar, men vi hinner sällan skörda särskilt mycket då både getingar och fåglar ger sig på våra klasar strax före skörden.
Hur klarar man sådant i Portugal?

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Märit, va kul att höra att ni har vinstockar i Sverige, var bor ni, jag har hört om vinodling på Gotland men bara där.
Men det där med getingar och dyligt har jag nog inte hört något om här, jag vet att man besprutar vinet ett par gånger om året men jag vet inte om det är i mot det.
Hälsningar Hasse

Anonym sa...

I Skåne finns flera seriösa vinodlare. En av entusiasterna är Hällåkra Gård. Har för mig det ligger en bit norr om oss i Grönby ellr så, mellan Anderslöv och Sturup. De buteljerar.
Vin för skojs skull är ju inte så svårt att odla ens i Sverige. Vi har på två ställen på vår gård i Skåne och mina morföräldrar hade på sommarstället i Bohuslän. Vi hade också i Vilnius när vi bodde där men det är ju längre söderut.
Men alla de druvorna är förstås inte ens i närheten av de två sorter vi har i Monsaraz.
Gunilla i Monsaraz

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Gunilla, där ser man, jag har tydligen varit ganska okunnig om hur det är med vin, nu bodde ju jag i Stockholm. Det är nog det som gör att det är lite roligt att bo här där vin är varje människas intresse, som sagt vi har grannar som gör 2-3 tusen liter för privat konsumtion varje år, lite kul.
Hälsningar Hasse