Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-04-23

3 ark verb


Hej det är jag Hasse som skriver.
Idag har det varit lite roligt i skolan. Annelie gav ju upp förra veckan och idag frågade vår lärare Dacio var hon var och jag sa diplomatiskt att hon nog blev lite trött på att böja verb och andra ord, då sa han att det var synd för att från och med nu var den delen över och nu skulle det bli helt andra typer av övningar.. En sekund senare kom han med tre A4-ark med verb som vi skulle böja, nu är vi nere i 11 som pluggar och även några av dom bästa börjar ge upp, det är synd att vi inte kan förmå honom att sluta med verben.

Livet i en tratt

Här hemma har det varit ganska kaosartat, det har spårats i väggar som jag knappt visste fanns men det blir klart med det i morgon, så sen är det dags att börja snygga till istället. Efter som väggarna har en lite knepig struktur så blir det nog att en murare får komma hit och putsa, det bör inte ta mycket mer än en dag, sen får väl Annelie börja måla, det finns en del att göra.


Mer glädjande är att vädret har varit underbart nu en vecka, idag har det varit cirka 25 grader hela dagen och nu vid 11 på kvällen sitter vi med dörren öppen och lyssnar på fåglarna kvittrar.
Ett tag var jag rädd att jag hade beskurit äppelträden så hårt att dom hade dött men nu står dom i full blom, som det mesta här nere, men det gör dom ju snart i Sverige också, men om ni inte kan vänta så, varför inte ta en solsemester i detta fantastiska land.
Hasse vid knapparna.

En övergiven brunn

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

6 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Hej Hasse
Ok då tar vi väl en solsemester då. Vi kommer till Lissabon sent 30/4. Om ni är vakna och orkar ta emor oss vill vi gärna checka in i åsnehuset två nätter.

Åse

Åse Rexius sa...

Vi stannar totalt fyra nätter, två i Tomar och två i Obidos, så om ni orkar följa med oss på en utflykt till Casa de rainha sen 2/5 så vore det roligt. Vi behöver några kloka huvuden.
Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Kul, vi lovar att hålla oss vakna och möta er med en nattamacka eller något. Säg bara vad ni vill ha.
Utflykten följer vi absolut med på.
/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Avundas er det härliga vädret!Längtar mig sjuk på att kunna sitta ute och njuta. Här ser soligt och fint ut när man ser genom fönstren, men det blåser kallt ute ändå.

Vilka söta rosa väpplingar!

Åse Rexius sa...

Cadas de Rainha heter det ju. Hur kan man skriva fel på ett ställe där man ev. skall bo.

Vi landar jättesent så ni behöver inte sitta uppe. Ställ bara upp dörren så går vi in och lägger oss. Vi lovar vara tysta. Fast hundarna kommer nog väsnas hahahaha.

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Märit - hoppas värmen kommer till er på riktigt snart och inte bara luras genom fönstret.

Väppling - låter som namnet på nåt djur :-)

Åse - Ok, ni får sova så gott då

/Annelie