Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-04-08

Elen på gång


Efter långt väntande dök äntligen El-Bruno upp. Nu ska vi få in 3-fas i kåken. Hasse har haft fullt upp med att bila hål och spår i muren, väggen och stengolvet eller vad man nu kallar delen mellan grinden och huset. han har fått gräva en del också för kabeln ska ju ner i backen tillsammans med jordspetten. Nya elskåp blir det som ska vara åtkomliga från utsidan, de sitter halvvägs ner i muren så den måste vi göra högre för att skåpen ska täckas. Det blir ett automatiskt Otto-smitar-hinder, inget ont som inte har något gott med sig.
Pojkarna (El-Bruno och Hasse) slet och jobbade ända till åtta innan de gav upp. Här tycks det inte vara något 9-5 arbete inte.

El-Bruno jobbar på

Hål i väggen...

...och i golvet

Medan dom slitit har jag varit i hägnet. Det är lite mer lättarbetat nu för äntligen har dom bytt ut det eländiga brödet och riset mot torrfoder. Brödet var inte billigt precis. Även om det var bröd som skulle gå i soporna ville bagerierna ha betalt för det och det gick löst på 42€ (ung. 400:-) för 4 dagar = vansinne. Till det kommer riset, köttslamsor och gaskostnaden plus att mathanteringen tog 3-4 timmar varje dag. Nu kan Carmen sluta sin arbetsdag i vettig tid och ha lite egentid över vilket hon inte fick förut. Påtryckningar hjälper :-)

Hundar som njuter i solen på rent golv

De sista Måndagarna har inte varit kul att komma dit. I dag var det ännu en död hund som blivit tuggad på. Det är hopplöst, trots intagningsstopp tar Fatima (ordföranden) dit hundar på Söndagarna och det är oftast dessa som hittas döda på morgonen efter. Hon vill väl men det blir så himla fel.
Det är kraftig överbeläggning och med det följer stress så det är inte så konstigt att det blir som det blir.
Vi får helt enkelt fortsätta med påtryckningar och hoppas att hon inser det tokiga i att bara ta in nya hundar utan att jobba på adoptionsbiten. Tänk om någon ville starta upp en svensk filial, eller från något annat land, som ville åta sig att förmedla adoptioner, det vore toppen.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

3 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Förstår att det sliter i hjärtat när det ligger döda hundar varje måndag!
Tycker inte Fatima det också?

Samtidigt kan det säkert också vara svårt att hitta familjer till hundarna, eftersom det antagligen är ganska lätt att själv ta sig an en hemlös hund.
Hur som helst så gör ni ett fantastiskt jobb, som jag och andra redan sagt många gånger förut.

Maud sa...

Fatima borde själv få ta rätt på de döda hundarna....skulle hon förstå då??
Hur kan de med att ta så mycket betalt för gammalt bröd som ändå ska slängas?? Är det dåligt med mat så är det väl bättre att dryga ut med bara kokt ris.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Fatima tycker det är tråkigt men tyvärr förtränger hon det och plockar in fler hundar istället. Hon vägrar ta hand om de döda hundarna, "det man inte ser lider man inte av"
Det går nog att hitta familjer men man måste jobba på det, hit in tills har det inte varit någon vidare aktivitet på det området. Hon har heller inte berättat vad som hänt till de andra i styrelsen så igår satte jag ihop ett brev med bilder och jag tror nog att det kan börja hända saker nu. Dom fick så att säga eld i baken. Ett akutmöte är på tapeten och Fatima kommer nog få höra en hel del.

Nog är det svårt att förstå att de tar betalt för gammalt bröd och tack och lov är det historia nu.

Allt kan bara bli bättre nu :-)

Ha det så gott alla

/Annelie