Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-04-20

Inte sysslolösa precis


Gårdagen var inte sådär jättemunter till att börja med. Medan vi var på marknaden härjade El-Bruno runt på nedervåningen med en rödpenna. Vi behöver hugga upp hur mycket vägg som helst för att få in rätt elledningar. han började rita i duschen också men då fick jag spel. Vi måste jorda badrumsfönstret och det tänkte han göra från insidan vilket jag inte uppskattade. han gick i alla fall med på att göra det från utsidan så vi får hugga upp lite extra i köket. Bättre det än att sabba all kakling. Måste säga att jag kände mig grinfärdig. Hade vi fått reda på att det bara var enfas i kåken hade vi ju gjort allt detta innan målningen. Man kan inte lita på nå´n känns det som.


På kvällningen kom Mandy och John över på ett glas vin och en liten vickning så dagen slutade riktigt trevligt.


I dag var det Dog Walk på hägnet. Jag for dit lite tidigare för att hjälpa till med rengörningen vilket jag inte behövde för där var det redan tre volontärer som fixade. I stället blev det grooming på en stackare med rejält hoptovad päls, såg mer eller mindre ut som vandrande filttofflor. Efter ett tag fick jag hjälp så vi hann klippa bort de mesta tovorna. Det måste ha gjort rejält ont på henne. Hann inte se hur hon såg ut efter vår behandling för folk började dyka upp.

Filtbitarna klipptes bort en efter en

Totalt var det ett 30-tal hundar som fick komma ut på promenad denna gång, ungefär dubbelt upp mot första gången. Det var lite kaosartat i början när alla ska ha varsin hund, men jag tror vi vet hur vi ska göra nästa gång för att det ska löpa smidigare.
jag hade gjort lite västar som folk fick ha på sig och extraskyltar till de som hade egen väst med sig.
Det var ett försvarligt gäng som gick och blev verkligen  uppmärksammade.Hasse var med på promenaden och for hem så snart han lämnat tillbaka "sin" hund. Vi var några stycken som gick iväg till ett café i närheten för att pusta ut och ta ett glas vin efter dagens förvärv.


Kattungarna som lämnats i en låda utanför hägnet får följa med överallt. Carmen matar de minsta var 3:e timme och de som var lite äldre är hos en volontär.Vad Hasse pysslat med har jag ingen aning om, hundarna var ute och Hasse utflugen när jag kom hem. Antar att han är och tömmer grannens vintank.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

4 kommentarer:

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Hua, Annelie jag känner med dig. Verkar vara ganska mycket så här att: så hugger vi upp, murar igen, putsar och slänger på lite VIT färg. Tills nästa gång då ,hugger vi upp lite igen, murar och slänger på lite VIT färg.
/Anna

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej där Anna och Jan, jo det finns väl vissa saker vi har tagit i fel ordning, men vi tror och hoppas på att det finns en gud som låter det hela ta slut åtminstone om några år.
Hälsningar Hasse och Annelie.

Märit i Mariehem sa...

Hoppas att det är många som blir så förtjusta i sina promenadhundar, att det vill adoptera dem!

Förstår din frustration över att behöva hacka sönder nyrenoverade ytor!
Hoppa att ni ändå blir nöjda med resultatet till sist!

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det hoppas vi också. Vi påminner Tomar om att hägnet finns. Det man inte ser finns ju inte.

Det blir nog bra till slut och då kan vi ju köra spis och tvättmaskin samtidigt utan att behöva planera.

Ha det så bra
/Annelie