Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-04-11

Läkarbesök och läckage igen


Jag var hos läkare idag, inget allvarligt, bara en irriterande klåda. Vi försökte få en tid hos vår byläkare men där var det redig väntetid så vi for ner till stan och besökte läkarstationen som är knuten till sjukförsäkringen, och där fick jag tid redan i dag.
Det var lite spännande för läkaren kunde sådär 7 engelska ord och jag kan inte så himla mycket mer portugisiska. Jag hade förberett och skrivit upp stödord på en lapp och med hjälp av våra stapplande ord på främmande språk lyckades vi göra oss förstådda, fattade till och med medicinbeskrivningen. Tack vare sjukförsäkringen blev det bra mycket billigare, 15€ mot det normala 60€.

Supermodellen

Det har varit lite annorlunda krativitet här. Vi ska ju ha en månatlig Dog Walk med hägnet och jag tänkte att vi måste ju synas ordentligt och också tala om för folk att vi går med hundar som behöver hem. Har grunnat en del och det har resulterat i reflexväst med logga och text på ryggen.
Men hur göra det så billigt som möjligt? Loggan är inte så knepig att måla för hand då den inte är så stor, värre är det med texten.
Skrev ut den på overhead-plast som vi har skurit ut till en mall. Testade att fylla i med tuschpenna, inte bra för det flöt ut för mycket. Testade sen med sprayfärg vilket inte heller funkade, det blev bara en stor svart fläck eftersom det flöt ut ännu mer. Alltså blev det att handmåla med textilfärg. Det var ett j-a pill så det kommer bara bli två västar med text, resten får bara en logga ditmålad.
Hm, hur göra då? Det får helt enkelt bli att vi skriver ut texten på A4-ark, stoppar dessa i plastfickor som sen nålas fast på ryggen. Bättre än inget och vi kommer definitivt synas även om jag bara gör 8st, hoppas att idén sprider sig till resten av deltagarna


Elbolaget var här idag och godkände El-Brunos arbete så nu kan han koppla in alla förberedda ledningar och fortsätta sitt jobb.
Värre är följetongen nedre badrum. När vi hade gäster så läckte det ju vatten i omgångar. Hasse har skruvat och tätat om i omgångar. Äntligen tätt. Trodde vi! I morse när vi kom ner var där en sjö igen. Vi ringde vår röris och han kom och tätade om igen samt bytte en kran som inte var som den skulle. Äntligen tätt. Trodde vi! När vi kom hem efter läkarbesöket var där en sjö igen. Den här gången droppade det från slangen som går till toastolen. Hasse skruvade till kopplingen igen. Äntligen tätt. Hoppas vi! Det blir spännande att gå ner och kolla läget i morgon.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


6 kommentarer:

Alaska sa...

Ciao cidadãos de Tomar!

Besökstid redan samma dag?! Det var ju som håken! I ert gamla country närmast förbehållet partipamparna (aka riksdags-"henarna")!
Innebär väl då att ni tecknat en privat lokal sjukförsäkring till tämligen överkomligt pris?

Vad tar f.ö. herrskapet för övernattningar (helst utan s.k. Otto-väckning)? Och när och var anländer webb-annonsering för er B&B?


Ha det så gôtt nu när o verão är på intågande!

PS!
Och Hasse har med beröm godkänt smort in Decléor Aroma Sun ser vi...

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Alaska
Stämmer, vi har en sjukförsäkring som inte kostade skjortan, men bara för mig. hasse blev inte godkänd i detta bolag så vi får pröva något annat.

Vi har väl inte riktigt kommit underfund med vilket pris vi ska ha, enkla B&B-rum kostar från 40€ så det blir nog lite mer eftersom det är en hel lägenhet.
Annonsering / hemsida blir det så fort elen och sista finputsningen är klar.

Tro´t eller ej men färgen är äkta, inget fusk här inte :-)

Ha det så gott du me´ och hoppas våren kommer till er med stormsteg.

/Annelie

Alaska sa...

Törs man nyfika bolaget du anlitar för din egen sjukdomsförsäkring? Verkar underligt att inte maken också blev accepterad - kan väl inte vara ett fall av åtalbar könsdiskriminering?

Är det förresten tämligen utbrett med tvåfas-el i det något äldre husutbudet därnere? Blev ni upplysta om detta faktum av mäklaren innan köpet? Kanske något att addera till checklistan inför eget fastighetsköp

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Bolaget är Allinz. Hasse blev inte godkänd för att han var ärlig och sa att han blivit botad från canser. Är man friskförklarad ska man nog vara tyst...

Vi tog för givet att det var två-fas men det visade sig bara vara en-fas! Jag tror det är vanligt här för fler inflyttare har problem om dom kör flera hushållsmaskiner samtidigt.

/Annelie

Alaska sa...

Kan bli svårt och dyrt för dom nerflyttare som är över 60 (ej fallet för undertecknad dock) att nyteckna en hälsoförsäkring. Bolaget Allianz.pt limiterar tydligen vid ålder 60 samt har diverse andra små förbehåll.

Har ni erhållit en kostnadsuppskattning vad indragandet av trefasen kommer gå lös på?

Nåväl, trevlig lördagkväll önskas hur som helst! (Å hela veckan framöver spås den Tomarska tempen befinna sig mellan i intervallet 23 till 29 grad C. Grrrr...)

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Det finns bolag som försäkrar även äldre personer men då blir det ack så dyrt.

Kostnadsförslag har vi fått, knappt 800€ för att fixa allt med 3-fasen utomhus, såsom proppskåp, jordningen, ledningar, hacka hål i väggar och backe samt återställande. Sen tillkommer jorddragningen i huset men det var mer svårbedömt eftersom han inte vet hur det ser ut förrän han börjar rota.

Trevlig helg på dig med och vi gör vårt bästa att telepatera värmen till er.

/Annelie