Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-04-13

Mercado do Vinho och namnförslag



Dagen har gått i vinets tecken. Vi besökte Leiria tillsammans med Mandy och John för att bevista en stor vinprovning. Man köpte ett varsitt glas för 2.50€ sen var det bara att gå runt till de olika vinföretagen och provsmaka. 




Det var ett 15-tal företag med ohyggligt många sorter, både vitt, rött, rosé, champagne, portviner "vinlikör". Nu kan man ju tro att vi blev stupfulla men så var icke fallet.
Vi fick inte så mycket i glasen och en hel del hamnade i spottkopparna, man blev liksom lite "mätt" på vin bara av att se alla sorter. Dessutom blir smaklökarna tämligen bedövade efter ett tag.


Dom sålde lite godsaker, ost och skinka där också, vilka vi inte provsmakade. Däremot stoppade vi i oss lite sushi. Hasse var för söt när han skulle äta med pinnar, inte riktigt hans grej :-)

Sushi-paus
När vi lämnade mercadon upptäckte vi en marknad med mycket antika grejor, den var vi ju tvugna att kika på.


Och som sig bör, ett slott vakar även över denna stad

På vägen hem stannade vi till vid slottet i Ourem (Google GPS 39.641611,-8.592222) och tog en fika i byn där slottet ligger. Ett spännande ställe att köra bil på då gatorna är gjorda för åsnor och hästar, lite här och där såg man skrapmärken på husväggarna då lite för stora bilar försökt ta sig upp till slottet.

Slottet som vakar över Ourem

Fikapaus

Fin trädgård i byn

Vi behöver hjälp. Det är detta med vad vi ska döpa vårt B&B till. Först tänkte vi Casa das Oliveiras, men det är så himla vanligt. var och vartannat ställe heter så. Jag tycker att vi ska döpa det till Quinta (Casa) dos Burros (typ Åsnegården) för åsnor ska vi ju ha, men Hasse är lite si och sådär över namnet. Kan en pub i England heta typ "Den skrattande grisen" eller "Den haltande kon" kan väl vårt heta Quinta dos Burros?
Någon som har ett käckt namnförslag eller kan det vara så att jag får medhåll och Hasse får vika sig? Vad säger ni kära läsare? Idéer?

Öronbedövande nattljud. Vi vet inte om det är syrsor eller om det är grodorna som låter.
Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

8 kommentarer:

Mamma sa...

Hej !
Hittat till er trevliga blogg . Vi är ett svenskt par ( till åldern kommen ) som har köpt ett litet hus på Silverkusten för att kunna tillbringa tid där . Varit i Tomar som vi tycker är jättefint . Spännande att följa era upplevelser i det nya landet :) . Jag tycker ditt namnförslag låter utmärkt ! Lycka till med ert B&B . Mvh Inger ( nästan grannar ) :)

Mamma sa...

Hej igen !
Min märkliga signatur " mamma " kommer sig av att jag kommenterat på min dotters blogg och nu inte lyckats lösa det lilla tekniska bekymmret med att byta signatur :) .

Åse Rexius sa...

Jag tycker Casa dos Burros låter jättebra. Åsnehuset. Det är ju det gästerna kommer se från verandan.

Åse

Märit i Mariehem sa...

Röstar också för Åsnehuset! :-)

Marninger sa...

"Den stegrande åsnan" låter väl lite mer efter engelsk tradition. Annars kan man kanske fundera över vilken typ av kunder ni vill ha och vilket namn som skulle kunna attrahera dem.

Bikers - Casa non silencio (utan ljuddämpare?)

Språket är ju lite svårt så jag lämnar översättningen till er men kan inte låta bli att ge några fler förslag:

Hikers - Casa back packer

Svenne familj - Casa inclusive

Grånande par - Casa sista dansen

Ekologer - Casa kväkande grodan

Musiker - Casa fado

Hundägare - Casa cane(?)

Muslimer - Casa kalifatet

osv, osv

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej mamma/Inger och välkommen. Silverkusten är ju bara ett stenkast så visst är vi nästan grannar :-) Kommer ni förbi fler gånger så titta gärna in. Tekniken är underbar när man förstår sig på den och den funkar som man vill, vilket inte alltid är fallet

Åse, Märit och Marninger - Det lutar nog åt Åsnehuset bara jag får min vilja igenom om nu inte Marningers härliga förslag (vi fick oss ett gott skratt där) slår högre. Det blir säkert diskussion om saken :-)

Tack alla och ha det så gott
/Annelie


Anonym sa...

Åh, burro är inte bara åsna på portugisiska utan även ett fult skällsord, typ idiot/dumbom. Så ni vet :) /Gloria

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Gloria - Så tragiskt, jag som tyckte det var så bra namn. Har skrivit lite om det i dagens inlägg.
Men vi får en åsna på en azulejos i alla fall, alltid något :-)

/Annelie