Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-04-18

Skärmtroll


Stackars våra små söta änglar. Tid var beställd för att göra våra manliga hundar lite mindre manliga, dvs sterilisering av Otto, Loffe och Rufus. Duro kommer ju från Rumänien så för hans del var det redan avklarat.
Stackarna fick ingen mat i morse, ej heller vatten. Ni kan ju tänka er vilka onda tankar våra matvrak tänkte om oss. Den enda som var nöjd var Duro som fick sin frukost.
Vi började med den stora svarta besten Otto. Det är som i människovärlden, ju större desto harigare, men det gick bra i alla fall.


Efter honom blev det Rufus tur. Där var vi lite strategiska och tänkte att eftersom Loffe fortfarande är lite tjurig på Rufus är det bättre att Loffe blir opererad sist och därmed klar i skallen sist av alla. Hade han varit klar i skallen före Rufus hade han säkert inte varit snäll, han är ganska jäklig och full i fan den lille minstingen.


Detta är vad vi ägnat dagen åt. Åkt fram och tillbaka till Tomar och hämtat / lämnat hundar, väntat, fikat, väntat, fikat och väntat igen.

Loffe fick sin lyxkrage han haft vid tidigare olycksfall
Hemkomsten och alla möts


Till slut var det så dags att lätta på börsen. Tack vare att vi fick mängdrabatt (Anns tik var inräknad också i denna mängd) blev vi inte barskrapade.
3 steriliseringar, 1 krage, antibiotika och smärtstillande till alla tre i sex dagar, 2 chip-registreringar, lechmaniatest på Rufus eftersom han är född i Portugal och inte vaccinerad mot det och 1 pass, summa summarum gick kalaset på 223 €.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

3 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Ja, det är inte billigt att ha husdjur! Ändå skulle jag tro att detta hade gått lös på betydligt mera i Sverige.
Skönt i alla fall att det nu är avklarat!
Så bra att det finns litet bekvämare kragar numera. De kommer troligen att få de gamla plastkragarna att försvinna med tiden.

Anonym sa...

Va söta de var när de sprang omkring med sina kragar! Loffe som hade lyxskärmen var tydligen inte riktigt bekväm i alla fall. Rufus har verkligen blivit JÄTTESÖÖT!
Agneta & Robi

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej nu skriver jag till er båda på en gång. jag vet inte riktigt vad det skulle kunna kosta i Sverige men det är troligen ganska mycket billigare här, och Agneta, jo lyxskärmen är nog lite flottare, men dom andra får duga dom med, det enda problemet är Otto-s den slamrar han med i väggar och golv hela tiden.
Jag brukar kalla Rufus för Ruffe, och han har Verkligen blivit inte bara sööt utan en Jätte snäll lite jycke.
Hälsningar Hasse och Annelie.
Ps: efter 4 månader med lite regn varje dag nästan varje dag har äntligen värmen och solen kommit.