Boka ditt semesterboende i Tomar här
Välkommen till B&B Quinta dos Aromas med självhushåll.

Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-04-14

Studiebesök, slagsmål och revbens-aj


Min dag: I morse packade jag, Mandy, Carolyn och Carmen in oss i bilen och for till Miranda do Corvo för att göra ett studiebesök på Cedar Centre. De som mest behövde följa med avstod tyvärr.
Cedar Centre är ett privat hägn som drivs av ett engelskt par sen 26 år och är väldigt välskött. Förutom hundar finns där katter, åsnor och får.
Åsnorna var ett kapitel för sig. En av dom kunde inte gå för fötterna och benen var alldeles vanställda pga vanvård, den hade de räddat från nå´n idiot som krävde att stackarn skulle fortsätta arbeta. En annan hade de räddat från ett liv i dynga. Den hade stått i  i så mycket dynga att huden var mer eller mindre bortfrätt från benen, den hade de fått trä jeans på förra sommaren för att skydda mot flygfän och elände.

Åsnan som stått i dynga

Ännu en krake

Hundarna bor i kennlar på 35m² och max 4st i varje, att jämföras med hägnet här där det är 15-20 hundar på samma yta. Det var rent och fint, de fick mat två ggr per dag och de hade fixat en klinik i ett garage. De hade ett samarbete med en veterinär som jobbade gratis bara hägnet stod för materialet.En av deras hundar hade adopterats bort 3ggr men hade rymt tillbaka alla gångerna för han trivdes, så nu fick han stanna där,

Stora fina rena kennlar

Katthus, dessa fick vara inne tills de steriliserats, sen levde de fritt på gården

Rastgård där hundarna fick springa av sig varje dag

Vi var verkligen taggade när vi for därifrån och jag funderar på allvar att säga ja till förfrågan om att bli ordförande i föreningen. Så länge Fatima är ordförande kommer det aldrig bli några större förändringar. Vi får se vad som händer på årsmötet den 28 April.

Barry med en hund som gillade att kramas

Jag kliade förstås åsnorna

Loffe och Rufus rök i hop så det stod härliga till över en korvbit. Jag höll på och pula på tomten och hörde ett j-a liv, sprang upp för att kolla. Där stod Hasse och höll tag i Rufus och försökte sära på dom, Loffe hängde sig fast i Rufus käke, jag fick tag i Loffe och försökte få honom att släppa vilket han inte ville.  Försökte hitta något att bända upp munnen på honom, man vill ju inte gärna stoppa in fingrarna. Just när jag fick tag i skohornet släppte Loffe och vi fick verkligen blåhålla dom för de ville fortsätta, det var massor med blod både på dom och oss.
Jag tvättade av dom och som tur var det inga större skador på någon av dom. Det var bara att klä på gänget deras koppel och gå på promenad så de kom på andra tankar och efter 5 minuters promenad kunde de gå bredvid varandra, lukta på samma saker och pinka på samma fläckar så nu är ordningen återställd.

Hasses dag: Det är väl inte så mycket att skriva om, utan det enda, okey nästan, som har hänt är att jag har lyckats trycka in ett revben. Jag har haft gräsklipparagregatet monterat på traktorn ett par dagar  så idag skulle jag sätta tillbaka jordfräsen och den är lite knepig att få i rätt höjd mot traktorn och jag lutade mig mot stänkskärmen och lyfte fräsen,det vill säga jag tryckte in skärmen i bröstet och knak sa det, så jag får väl se hur det går att sova i natt. Mer glädjande är att medan jag körde omkring på tomten så passade jag på att kolla vinplantorna som jag satte för ett tag sen och. Voilà , 47 av 50 växer så det knakar, så vem vet det kanske blir några druvor redan i år.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.

7 kommentarer:

Åse Rexius sa...

Nej men Hasse som du håller på. Stackare. Jag tror inte man behandlar sånt. Det är väl bara att gå runt och ha ont ett tag tills det läker.

Ja Rufus och Loffe,ja Rufus verkar börja bli varmare i kläderna (eller säger man i pälsen?) Han kommer nog ge Loffe en match igen.

Långa promenader i flocken är bra.

Klart du blir ordförande, åtminstone ett tag. Då kan du ändra massor av saker och sedan avgå hahahahah

Åse

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Vi får nog hålla koll på herrarna. På Torsdag blir det sterilisering och förhoppningsvis mindre "tonårshormoner" i omlopp så att det blir lugnare.

Tanken har slagit mig dessutom är det inte bra att en ordförande sitter för länge, dom har en förmåga att bli hemblinda och maktfullkomliga.

/Annelie

Märit i Mariehem sa...

Hasse som verkar så händig skulle kanske försöka bygga en lift till fräsen. Tänker mig något i stil med en gungbock och möjlighet att väga upp fräsen och fästa i rätt höjd?

Tycker absolut att du Annelie ska ta på dig ordförandeskapet! Du är handlingskraftig och skulle säkert skapa många förbättringar. Fatima skulle kanske ta illa upp, men frågan är vad som är viktigast.

Anna o Jan - Man ser floden sa...

Aj aj, låter ont med revbenen. Vi lovar att inte kramar dig i morgon. I alla fall inte alltför hårt.

Synes
Anna och Jan

Leena sa...

Krya på dig Hasse!

Att hunden rymde tillbaka 3 ggr är otroligt! Han måste ha tänkt att va 17 fattar dom ingenting??? Jag bor ju här.

Verkar vara ett toppenställe ni besökte både för djuren och för de som jobbar där och JA absolut Annelie, klart du ska bli ordförande. Du kan dessa hundar, har erfarenhet från föreningslivet och vet vad som funkar och inte funkar och såklart hemsidan gör nytta. Ju mer det kommer ske saker desto bättre att sidan finns och grunden i det jobbet är lagt.

Bra att de är kompisar igen Loffe och Rufus. Mat är säkert laddat då de levt ett hårt liv, rädslan för att mista kärleken hos matte och husse säkert likaså tills de landat tryggt i att nu är flocken på ett annat vis och allt är bra igen. Korvar finns för alla och matte och husse likaså.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Märit, njaa en lyft är nog att gå över bäcken en bit, utan det räcker nog med att jag tänker mig för lite i framtiden och inte har backen i och ena foten på kopplingen samtidigt som jag grunkar med fräsen baktill.

Tack Janne för att du inte bara lovade att vara försiktig utan att du faktiskt även var det, Och tack för ert besök , det var roligt att få träffa er i verkligheten och inte bara i bloggen.
Hälsningar Hasse.

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej Leena - Ena sekunden känns det ok att ordföra, nästa känns det bara nä, va´ läskigt.
Även om jag har erfarenheter på olika håll är detta ändå ett annat land med annat tänk osv, du vet hur knöligt det kan vara i Rumänien...
Återstår att se vart det slutar.
Ha de så bra
/Annelie