Translate

Vädret i Caldas

Vädret Caldas da Rainha

Använder Blogger.
2013-05-31

Allt möjligt från Hasse


Hej det är jag Hasse som skriver idag.
Jag vet inte om jag kan säga att dagen har varit direkt spännande precis men lite knepig har den allt varit. Ni läste väl igår att rörisen äntligen kom och vi körde igång stenhårt, men tanken var ju att vi skulle lägga i dessa enastående tunga betongringar och när jag provade att flytta den ena skrattade rörisen bara och sa att Nej dom kan vi inte flytta själva utan det kommer en traktor som fixar det för oss. Efter lunch sa han att det kommer ingen traktor, så vi fick lyfta i dom själva, i dag skulle vi göra klart allt som fattades, efter hans lunch kom han och sa att, du Hasse vi får ta det på Måndag för jag måste i väg och ordna med ett stopp i ett rör.

Vi har ju bett en firma hjälpa oss med staket, samma där. Dom kom och göt fast en del stolpar och det behövde brinna över natten, det var då det, ibland blir det faktiskt lite tröttande att alltid behöva ringa och tjata jämt.

Ni där ute, är det någon av er som vet hur man luftar en Mitsubishi diesel traktor? Jag har inte en aning sen jag fick soppatorsk, nu är det ju givetvis ny soppa i den men den vill inte starta, jag ska prova lite mer i morgon, om jag får igång den ska jag berätta.

Men nu får det vara nog med tandagnissel. För er som inte har rest runt här i Portugal måste jag rekommendera er en resa hit för landet är helt fantastiskt, det man inte alltid tänker på är att det är så litet, från att det är varmt och soligt i söder till att det finns snö i norra delen, och allt inom tio timmars bilresa för att inte tala om vackra flodresor upp för någon av dom många floderna som till exempel Duorofloden med alla sina Portvinsgårdar.
Och nu när Annelie har gjort klar lägenheten i bottenvåningen så är ni alla välkomna att komma hit och låta mig ledsaga er till allt det vackra och goda här, det ända som slirar lite är hemsidan som snart ska bli klar och där går det att göra onlinebokningar snart, men tills dess är det ju bara att skriva så går allt att ordna.
Ha en fin helg och som man säger på Portugisiska, Bom Fim de Semana.
Förresten nästa vecka ska jag ha ett nytt jä-la prov i skolan sen är det sommarlov.
Hasse vid knapparna.

Skriv gärna en kommentar, det är alltid roligt att få.


7 kommentarer:

Rolle o Carina sa...

Låter härligt,vore kul att gästa Portugal i nån vecka och
se allt det vackra landet har att erbjuda !!!!
Tufft gjort av er att dra iväg och börja ett nytt liv där !!!
Men om man inte vågar satsa vinner man inget ju.

Ha det fortsatt gott så kanske vi syns !!!!!

Alaska sa...

Kan faktiskt bli ett besök lite senare i år - kåken är fnv under helrenovering inför försäljning ASAP. Landsvalet står just nu och väger mellan Cypern, PT och Syd-Afrika (utanför perversa EU är ju ett STORT plus men då medges nada reavinstuppskjut på fastigheten).

Cypern är nog temp.mässigt varmare än Pt i snitt (gäller både luft och hav och året runt tror jag) men har även några nackdelar förstås.

(Har det inte varit ovanlig kall vår nere hos er i år?!)

Boa noite fr soldat Bom
http://www.youtube.com/watch?v=FdL7FYlHiyA

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Hej ni är ju givetvis välkomna när helst ni vill, kostnaden kommer troligen att bli 45 Euro per natt och då ingår hela lägenheten med frukostmat i kylen, det dröjer ju lite till innan hemsidan är klar för publicering så tills vidare får ni skriva, jag ska inte uttala mig om Sydafrika men många här som vi träffar har haft hus i Grekland/ Cypern och har sålt och flyttat hit.
Jo våren har varit ovanligt kall och regnig.
Hasse

Alaska sa...

Har någon av dessa nämnt varför de sålt flyttat och flyttat till Pt?

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Ja det har dom, ett par flyttade för att dom inte hade råd att resa
(det kan kosta upp till 6000Kr per person) från sin ö till England, ett par sålde efter att dom renoverat i 5 år och ville ha b&b men inte fick något tillstånd för det på grund av att dom var utlänningar och dom behandlades också illa bl.a i affärer för att dom var ifrån England

Annelie och Hans i Tomar, Portugal sa...

Alaska - En av våra klasskamrater är från Sydafrika och igår berättade han hur det är där nu. Vita människor får låsa in sig bakom elstängsel, man kan inte ens ha klockan på sig om man går ut för risken att bli rånad och mördad, man kan inte köra i vilken fil som helst på vägen för det kastas upp stora stenar och när man stannar för dom blir man rånad, det mördas, rånas och görs inbrott till höger och vänster.
Han hade varit och hälsat på sin pappa och säger att han aldrig mer kommer sätta sin fot där pga det bråkiga läget.
Han berättade också att vita människor som aldrig har gillat samarbete börjar gå samman för att känna sig säkrare, de blir då kallade rasister.
Om du vill kan jag be om hans mail om du vill veta mer.
Ha det så gott
/Annelie

Alaska sa...

Grrr - hade ett längre inlägg på G när Chrome behagade ge upp andan och texten försvann! Nåväl det gick cirka sisåhär

1) B&B ej aktuellt för oss

2) Sverige-resor efter exodus blir sannolikt ytterst få, om ens någon

3) Varje land/region har såklart sina speciella problem - beträffande Sydafrika så beror stabiliteten i hög grad på var i landet - som ju f.ö. är mkt större än Sverige - man bosatt sig. En liten osäkerhetsfaktor är dock vad som händer efter Mandelas bortgång (han fyller ju 95 år i juli). Följer regelbundet några svenska samt engelska bloggare därnere samt några nyhetssajter så vi är alls inte omedvetna om situationen. Det är också klart billigare att leva därnere än i EU.
Australien kan ev. vara ett annat alternativ men har hårdare inflyttningsregler.

4) Pt (inklusive Cypern) är heller inte problemfritt med sina skakiga ekonomiska utsikter samt dagens dränerande migration av landets yngsta och bäst utbildade. En alltmer åldrande befolkning som "dessutom" lever allt längre innebär att deras pensionssystem måste justeras (minskade månadsutbetalningar). Detta får nog återverkningar som kanske inte blir så roliga framöver även om de i stort är ett segt och förnöjsamt släkte.
Såg f.ö. häromdagen att Pt i genomsnitt av EU erhållit 9 miljoner euro om dygnet under de 25 år landet varit medlem. Ähum, vilka har då stått för detta "kalas"? Kan det vara norra Europa inkl Sverige?! Och nu behöver sålunda Pt ännu mer dinero samt vänligare lånevillkor...

Men man får nu heller inte grotta ner sig alltför djupt i eventuella framtida problem för då få man aldrig draga tummen ur stjärten och istället blir det till att dö sotdöden i alltmer sköna Svennestan...;-)

Det ÄR jobbigt att leva - men kul!

REF:
http://sicnoticias.sapo.pt/economia/2013/05/30/portugal-recebeu-9-milhoes-euros-por-dia-de-fundos-europeus-durante-25-anos